Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Καρούζος – Gate”: Άρχισε η κατάθεση του κατασκευαστή Ιωσήφ Λιβανού

“Καρούζος – Gate”: Άρχισε η κατάθεση του κατασκευαστή Ιωσήφ Λιβανού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με την κατάθεση του κατασκευαστή Ιωσήφ Λιβανού συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση του «Καρούζος – Gate» σήμερα (20.10.2017).

Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Γιάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγος του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα. Ο κ. Λιβανός έφτασε στο δικαστήριο συνοδεία αστυνομικών μετά την καταγγελία του ότι δέχθηκε τον περασμένο μήνα ένοπλη απειλή την ώρα που πήγαινε στο Δικαστήριο να καταθέσει.

Λιβανός: “Ξέπλυμα μαύρου χρήματος”

Ο κ. Λιβανός βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση έκανε λόγο για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» στον κατασκευαστικό όμιλο και υποστήριξε ότι οι καταγγελίες του επανελέγχονται. Ο κ. Λιβανός επισήμανε επίσης ότι τη διοίκηση του ομίλου την ασκούσαν από κοινού ο Γ.Καρούζος και η Ρ. Σκαφτούρα.

Γιά τις δύο πωλήσεις ακινήτων στη Γλυφάδα στην εταιρεία Φάντομ, συμφερόντων του εφοπλιστή Β.Ρέστη, ο μάρτυρας ανέφερε πως τα 15 εκ από τα συνολικά 57 που ήταν η συμφωνία καταβλήθηκαν σε μετρητά.

“Ζήτησε βίλα αξίας 7 εκατ. ευρώ”

“Δεν ξέρω αν η κυρία Σκαφτούρα απέκρυψε κάποιο ποσό από τον κ. Καρούζο. Πάντως μετά την πώληση το  Δεκέμβριο του 2008 ζήτησε από τη σύζυγο μου να της βρούμε μια βίλα  περίπου 7 εκ. ευρώ. Είπε ότι έχει 3,5 εκ  από πάτερα της και ότι θα έπαιρνε και δάνειο. Ζήτησε όμως μην το μάθει ο Καρούζος κι εγώ είπα δεν ανακατευόμαστε καθόλου” κατέθεσε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι η κυρία Σκαφτούρα, όπως του είπαν οι υπάλληλοι του, «έβγαλε ένα 500ρικο από τη σακούλα να κεράσει».

“Ο κ. Λιβανός εκβίαζε τον κ. Καρούζο”

Σε άλλο σημείο της κατάθεση του ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι το ζεύγος Καρούζου τον ενημέρωσε πως κατέβαλε 2 εκ ευρώ στον οικονομικό διευθυντή του ομίλου Ρέστη για υποστηρίξει την αγορά των δύο ακινήτων στη Γλυφάδα, με αποτέλεσμα ο δικηγόρος του εφοπλιστή Αθ . Κανελοπουλος σε παρέμβασή του ανέφερε: “Δεν έχει αγοράσει τίποτα ο κ Ρέστης. Μεταγενέστερα αγόρασε τις μετοχές της Φάντομ”.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Γιάννη Καρούζου Γιώργος Παπαδάκης είπε  ότι ο Ιωσήφ Λιβανός δεν ήταν αποκλειστικος μεσίτης του ομίλου και ότι εκβίαζε τον Γ. Καρούζο να αναλάβει τα ακίνητα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Νοεμβρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις