Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καστοριά: Ο Συνδέσμος Ξενοδόχων για το σποτ που έγινε viral – Προτείνουμε εναλλακτική μορφή τουρισμού

Καστοριά: Ο Συνδέσμος Ξενοδόχων για το σποτ που έγινε viral – Προτείνουμε εναλλακτική μορφή τουρισμού

Πιο «viral» από ποτέ έγινε η Καστοριά και οι ομορφιές της μέσα από το νέο σποτ του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς. Το χιουμοριστικό βίντεο έχει στόχο να αναδείξει την Καστοριά, ως έναν ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό. Όπως λέει άλλωστε και το σποτ, «αν δεν πήγες Καστοριά, δεν πήγες διακοπές».

Στο βίντεο βλέπουμε έναν άνδρα σε μια παραλία, μια μέρα ανυπόφορου καύσωνα. Ξαφνικά, σηκώνεται όρθιος, και αγανακτισμένος μαζεύει τα πράγματά του και φεύγει. «Αυτό ήταν; Τέλος;», τον ρωτά παραθεριστής που  κάτω από τον καυτό ήλιο στη διπλανή ξαπλώστρα. «Τέλος; Τώρα αρχίζουν οι διακοπές», απαντά ο άνδρας και αρχίζει να ξεδιπλώνει μία – μία τις ομορφιές της Καστοριάς

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς, Σιδέρης Σμαρόπουλος μίλησε στο GRTimes για το σποτ και εξήγησε πως: «Όλα ήταν θέμα της αγαστής συνεργασίας του Συνδέσμου μας με τον σκηνοθέτη Πέτρο Σμιξιώτη. Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι με χιουμοριστική διάθεση, έτσι ώστε να καταθέσουμε μια συνολική πρόταση εναλλακτικής μορφής τουρισμού στο διάστημα του καλοκαιριού» 

Σε ερώτηση για το αν τους θερινούς μήνες μια περιοχή σαν την Καστοριά προσελκύει τουρίστες, ο Σιδέρης  Σμαρόπουλος υπογράμμισε πως: «Προ κορωνοϊού, είχαμε πολύ καλά ποσοστά προσέλκυσης από τουρίστες του εξωτερικού. Συνήθως οι Έλληνες επισκέπτονται την Καστοριά μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Με αυτό το σποτ θέλουμε να αλλάξουμε κάπως το στάτους και να προσελκύσουμε και τους εγχώριους τουρίστες, αν και όπως έχουμε αποφασίσει θα γυριστεί και σε άλλες γλώσσες».

Ωστόσο η μέχρι τώρα τουριστική κίνηση στην Καστοριά δεν φαίνεται να κυλά ομαλά για τους ξενοδόχους της περιοχής. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ήδη σε σχέση με το 2019 που ήταν η τελευταία τουριστική χρονιά προ κορωνοϊού, έχουμε μια μείωση περίπου 20%. Δεν χάνουμε όμως την αισιοδοξία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRTimes o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις