Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κατά μέτωπο σύγκρουση στο λιμάνι

Ουρά σχηματίζουν τα φορτηγά στο λιμάνι

Με ανακοίνωση τους η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών απαντούν στην υπουργό.
 

“Η σημερινή δήλωση της υπουργού κας Κατσέλη, αντί να συμβάλει στην εξομάλυνση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Λιμάνι του Πειραιά, συντείνει στην πόλωση και το αδιέξοδο” λένε με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι.

“Η αναγκαιότητα διαλόγου με ανοικτά λιμάνια προϋποθέτει δεσμευτικό πλαίσιο από την πλευρά της Κυβέρνησης σε πεδίο χωρίς νέα τετελεσμένα” σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Νωρίτερα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχολιάζοντας την απόφαση των εργαζομένων στον ΟΛΠ για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους είχε πει “ανοιχτός διάλογος σημαίνει ανοιχτά λιμάνια”.

Η κ.Κατσέλη υποστήριξε ότι «η άμεση έναρξη του διαλόγου μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για κομβικά ζητήματα της Σύμβασης, η συνέχιση της τιμολόγησης από τον ΟΛΠ ΑΕ μέχρι τις 2 Νοεμβρίου και η τοποθέτηση νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΟΛΠ ΑΕ αποτελούν το πλαίσιο των δεσμεύσεων, που η κυβέρνηση είχε αναλάβει και οι εργαζόμενοι είχαν αποδεχθεί ήδη από τις 16 Οκτωβρίου».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν το κόστος των αποφάσεών τους για την οικονομία, τους καταναλωτές, τους εμπόρους και τις παραγωγικές τάξεις.
 

Χθες, οι λιμενεργάτες αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία μέχρι την Παρασκευή και αποχή το Σαββατοκύριακο, διεκδικώντας το πάγωμα της συμφωνίας με τη Cosco για ακόμη δύο μήνες, δηλαδή όσο γίνεται ο διάλογος μεταξύ κυβέρνησης, κινεζικής εταιρείας και λιμενεργατών.

Οι οδηγοί φορτηγών που τα εμπορεύματα τους “παγιδεύτηκαν” μέσα στο λιμάνι έχουν συγκεντρωθεί στον Πειραιά. Θα προσπαθήσουν να μιλήσουν με τους ναυτεργάτες ενώ απειλούν ότι αν δεν ανοίξει το λιμάνι μέχρι την Παρασκευή θα προχωρήσουν και αυτοί σε αγωγές. Το ίδιο θα κάνει και το ΕΒΕΑ σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν δεχτεί το πάγωμα της συμφωνίας για δύο μήνες ακόμη.


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε