Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Καταδίκη Λαυρεντιάδη κι άλλων οκτώ και αθωώσεις για την Proton Bank

Καταδίκη Λαυρεντιάδη κι άλλων οκτώ και αθωώσεις για την Proton Bank

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Proton Bank από τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας μετά από ακροαματική διαδικασία τεσσάρων ετών.

Συνολικά 34 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Proton Bank απαλλάχθηκαν με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου πλήρως από τα αδικήματα που αντιμετώπιζαν.

Το δικαστήριο, ωστόσο, αποφάσισε την καταδίκη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων οκτώ κατηγορουμένων για δάνεια 792 εκατομμυρίων ευρώ όσο αφορά το αδίκημα της απιστίας.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012, ενέκριναν δάνεια ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, σε εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον κ. Λαυρεντιάδη.

Η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρόκειται να συνεχιστεί για τις 13 Ιανουαρίου καθώς όσοι καταδικάστηκαν έχουν ζητήσει την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Τότε, το Δικαστήριο θα αποφανθεί για το αίτημα τους και θα συνεχίσει τη διαδικασία με τις ποινές και τις αναστολές.

Για δικαίωση τους κάνουν λόγο οι 34 εμπλεκόμενοι που αθωώθηκαν, μεταξύ αυτών και επιχειρηματίες.

«Μετά από δίκη 4 ετών και 2 μηνών και μία διαδικασία, κατά την άποψη μου, υποδειγματική, θεωρώ ότι αναφορικά στον εντολέα μου εκδόθηκε μία δίκαιη απόφαση, απόλυτα στοιχισμένη στα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και στις, ενώπιον του Δικαστηρίου, καταθέσεις και αυτών ακόμη των μαρτύρων κατηγορίας. Μια ιδιαίτερα δυσχερής και ψυχοφθόρα για τον εντολέα μου περίοδος, έληξε με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης», δήλωσε ο Δημήτρης Μπόλης, συνήγορος υπεράσπισης αθωωθέντα κατηγορουμένου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις