Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καταγγελία για ΕΦΚΑ: Ζητούν 4.000 ευρώ για την έκδοση σύνταξης ενώ αναγνωρίζουν ότι έχει γίνει λάθος

Αντιμέτωπη με έναν Γολγοθά είναι μια πολίτης που προσπαθεί να εκδώσει τη σύνταξη του συζύγου της, που έχει πεθάνει και δεν μπορεί. Όπως καταγγέλλει στο MEGA, από τον ΕΦΚΑ τής λένε ότι έχει χρέος 23.000, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς άλλων υπηρεσιών το χρέος της είναι 19.000.

«Το πρόβλημα είναι όταν ενσωματώθηκε ΤΕΒΕ, ΟΑΕ και ΗΔΙΚΑ. Μου στείλανε ένα χαρτί ότι η πρώτη οφειλή μου είναι 28.000 ευρώ. Επικοινώνησα με τον υπάλληλο, έκανε επανυπολογισμό και μου είπε ότι χρωστάω 23.000 ευρώ. Του είπα να πάω με όλες τις αποδείξεις για να τους δείξω ότι το χρέος μου είναι λιγότερο, γύρω στα 20.000 ευρώ», είπε η κ. Γιώτα, μιλώντας στο MEGA. 

Και πρόσθεσε: «Και μου λέει “δεν θέλω, αυτό βλέπω, αυτό στέλνω”. Από εκείνη τη μέρα αρχίζω να τρέχω σε όλα τα παραρτήματα του ΟΑΕ. Μου είπαν ότι έχω 100% δίκιο». 

«Ο προϊστάμενος κάπου το δέχτηκε, έβγαλε την απόφαση ότι το χρέος είναι 19.000 ευρώ. Ωστόσο, μετά από δέκα μέρες, η ίδια υπάλληλος που βρήκαμε άκρη, μου είπε ότι δεν την αφήνουν οι από πάνω της να υπογράψουν το χαρτί γιατί έχουν πολλά τέτοια ανάλογα λάθη» σημειώνει. Όπως κατήγγειλε ο προϊστάμενος της είπε να δώσει τα 4.000 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις