Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Καταγγελία για «ψευτοθαύματα» σε ναό του Λυκαβηττού – «Έχουν γίνει ανακρίσεις, υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα»

Καταγγελία για «ψευτοθαύματα» σε ναό του Λυκαβηττού – «Έχουν γίνει ανακρίσεις, υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα»

Σε πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς έχει εξελιχθεί το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό.

Όλοι περιμένουν υπομονετικά να λάβουν κάθε φορά την ευλογία του σταυρού, που όπως υποστηρίζει ο πατέρας Δημήτριος είναι θαυματουργός, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι… 

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν επισκεφθεί τον ναό είναι ο νικητής του Survivor Γιώργος Αγγελόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Τσαλίκης και άλλοι.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος όμως προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων. Ο ίδιος κάνει λόγο για… δήθεν θαύματα, μιλώντας στο T-live. «Έχουν γίνει ανακρίσεις, υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα. Δυστυχώς δεν έχουν βγει ακόμα αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή το απόστημα θα σπάσει. Όταν έχουμε μία πληγή, ένα απόστημα, μόνο χειρουργική επέμβαση μπορεί να σώσει τον άνθρωπο».

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κάνει λόγο για… σκηνοθεσία σε θαύματα και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την αγωνία των πιστών για το μέλλον τους και την υγεία τους. «Αυτά θα αποκαλυφθούν. Το ψέμα δε θα κρατήσει για πολύ. Ναι μεν γίνονται θαύματα στην Εκκλησία, αλλά δεν γίνονται κατά παραγγελία. Και όταν ένα θαύμα το διαφημίζουν, αυτό και μόνο δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δηλαδή, οι Άγιοι ήταν άνθρωποι ταπεινοί, δεν κοίταζαν να προβάλλουν τον εαυτό τους, κρύβονταν.

Όταν κοροϊδεύουμε τον κόσμο γιατί ξέρω περιπτώσεις που πήγαν εκεί πέρα, κάποιοι που είπαν ότι θεραπεύτηκαν και οι άνθρωποι είπαν «ούτε θεραπεύτηκα, ούτε ήμουν άρρωστος».

«Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα»

Από την άλλη ο πατέρας Δημήτριος έδωσε τη δική του απάντηση για όλα όσα κυκλοφορούν. «Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… ε… Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… ε μα τι συμβαίνει; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε ε τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις