Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καταγγελία μητέρας για Novartis: Με πήραν τηλέφωνο για να κάνω ακριβό εμβόλιο στο παιδί μου

Novartis
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Η καταγγελία μιας μητέρας για ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε για τη Novartis. Αφορούσε, όπως η ίδια κατήγγειλε, τη χορήγηση ενός πολύ ακριβού εμβολίου στο παιδί της.

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελίας μιας μητέρας για ένα τηλεφώνημα που είχε δεχτεί από εκπρόσωπο της Novartis. Όλα έγιναν, όπως είπε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, πριν από έναν χρόνο.

Ο άνθρωπος που της τηλεφώνησε όχι μόνο δεν της έδωσε πειστική απάντηση για το που βρήκε τα στοιχεία της αλλά ουσιαστικά της πρότεινε να κάνει και δεύτερο εμβόλιο στο παιδί της, αυξάνοντας το κόστος της θεραπείας!

«Η Novartis μου είπε να μην το πω στη γιατρό»

«Εκπρόσωπος της εταιρείας Novartis μου τηλεφώνησε, πριν από έναν χρόνο, εφόσον το παιδί τώρα δεν περπατάει, αφού έκανε τις 11 ενέσεις αυτές του εμβολίου της εταιρείας, κόστους 11.300 ευρώ. Με πήραν τηλέφωνο, αφού έμαθαν από την γιατρό ότι το παιδί “δεν πήγαινε καλά”, για να μάθουν πώς “πάει” το παιδί.

Εγώ τους είπα “ζάχαρη έχει το φάρμακο σας και δεν μπορεί το παιδί μου να δει καλό” κι αυτοί μου απάντησαν ότι θα ήταν πιο σκόπιμο να κάνουμε και μια δεύτερη ένεση, αλλά αυτό να μην το πω στην γιατρό, γιατί “καταλαβαίνετε, εμείς με τους γιατρούς δεν θέλουμε να μπλεκόμαστε” και μου πρότεινε βέβαια όταν θα πήγαινα ξανά στην γιατρό να συζητούσαμε για μια δεύτερη ένεση, οπότε καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα κόστος γύρω στις 23.000 ευρώ».

Πως ήξεραν το ιστορικό;

Η μητέρα ρώτησε τον άνθρωπο που της τηλεφώνησε εκ μέρους της Novartis πως γνώριζε τα στοιχεία της οικογένειας αλλά και το ιατρικό ιστορικό του παιδιού της. «Τα βρίσκουμε αυτά τα τηλέφωνα, υπάρχουν στα αρχεία μας, υπάρχουν παντού, διότι δύο παιδιά σε όλη την Ελλάδα παίρνουν αυτό το φάρμακο, ένα το δικό σας και ένα άλλο σε κάποιο νησί», ήταν η απάντηση που πήρε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις