Site icon NewsIT

Καταιγίδες με το θερμόμετρο πάνω από τους 36!

05.08.2010 | 07:07
Καταιγίδες με το θερμόμετρο πάνω από τους 36!

Οι καταιγίδες μικρής διάρκειας κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας  και η μη αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όποτε ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο  ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και τις απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές βροχές η καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, τη Στερεά και πιθανώς στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με πρόσκαιρες τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version