Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κατάληψη στα κεντρικά του ΟΑΕΕ – On air καυγάς απολυμένου με Φίλη

Κατάληψη στα κεντρικά του ΟΑΕΕ – On air καυγάς απολυμένου με Φίλη

Περίπου 100 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ έχουν καταλάβει τα γραφεία του Οργανισμού στην οδό Ακαδημίας, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, περίπου 100 συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ που απολύθηκαν όταν έληξαν οι συμβάσεις τους, κατέλαβαν ολόκληρο το κτίριο του Οργανισμού, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πριν από σχεδόν πέντε εβδομάδες.

Οι απολυμένοι συμβασιούχοι ζητούν να επαναπροσληφθούν και να εφαρμοστούν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.


Για το θέμα, σε ζωντανή σύνδεση με την πρωινή εκπομπή του Mega, ανέβηκαν οι τόνοι, όταν ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, πως η κυβέρνηση δεν θέλει να τους επαναπροσλάβει.

“Υπάρχουν αποφάσεις επιστροφής από τη Δικαιοσύνη;” διερωτήθηκε ο Νίκος Φίλης για να του απαντήσει ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων: “Υπάρχουν πρωτόδικες αποφάσεις θετικές και άμεσα εκτελεστέες. Η προηγούμενη κυβέρνηση αρνήθηκε να τις εκτελέσει. Η κυβέρνησή σας, στο πρόγραμμα των 100 ημερών, είπε ότι θα σεβαστώ τις δικαστικές αποφάσεις. Όπως κάνατε στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΔ, στους ΟΤΑ, που τους κάνατε αορίστου, όπως κάνατε στην περιφέρεια της κυρίας Δούρου. Δεν θέλετε να μας κάνετε αορίστου! Σεβαστείτε τις δικαστικές αποφάσεις”, είπε ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων.


“Είναι κατανοητή η αγωνία των ανθρώπων, αλλά δεν είναι θέμα τετραμήνου”, είπε από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης, προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλά τους τόνους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε