Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας από το ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ υπουργείο Εργασίας

Σε κατάληψη προχώρησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. Περίπου 150 άτομα απέκλεισαν την είσοδο.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

Ομάδα μπήκε αιφνιδιαστικά στο υπουργείο και κρέμασε το πανό της παρακάτω φωτογραφίας.

Δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους να μπουν στο κτίριο.

Ζητούν κατώτατο μισθό 751 ευρώ, αυξήσεις μισθών και απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων.

ΠΑΜΕ υπουργείο Εργασίας

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου των σωματείων, στο Υπουργείο Εργασίας. Η συνέντευξη θα δοθεί στον 8ο όροφο, στο γραφείο της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

«Υλοποιούμε την υπόσχεση που δώσαμε, λίγες βδομάδες πριν, στην υπουργό Εργασίας και στη κυβέρνηση ότι από εμάς δεν ξεμπερδεύει. Είμαστε εδώ να δηλώσουμε όχι μόνο την αντίθεσή μας στα σχέδια που έχουμε για το επόμενο διάστημα, την τρίτη αξιολόγηση και ότι αυτή σέρνει μαζί της. Υπάρχουν σήμερα σε εφαρμογή και τα τέσσερα μνημόνια και ακόμα και μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί, εφαρμόζονται τώρα», τόνισε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε γιατί αποφάσισαν η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στο γραφείο της υπουργού, είπε: «Έχουμε ζητήσει ουκ ολίγες φορές συνάντηση μαζί της αλλά αρνείται να μας δει. Για αυτό αποφασίσαμε να κάνουνε αυτή την συνέντευξη τύπου συμβολικά στο γραφείο της».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Tην ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με επικοινωνιακές φιέστες προσπαθεί να κρύψει τα νέα μέτρα που θα φέρει άμεσα τις επόμενες μέρες και περιλαμβάνονται στο «πακέτο» της «δίκαιης ανάπτυξης», της 3ης «αξιολόγησης» αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων να αντιτάξουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού, να συμβάλουν στην άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.

Όλες και όλοι στα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις