Ελλάδα

Κατάλυση του ασύλου καταγγέλλει το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στην επιστολή (που υπογράφει ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης), οι πρυτανικές αρχές, καταγγέλλουν τη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτιρίου.

Την είσοδο των αστυνομικών στον πανεπιστημιακό χώρο του Τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε. και την κατάλυση του ασύλου, χωρίς την άδειά τους, καταγγέλλουν με επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Εισαγγελίας του Αρείου πάγου, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην επιστολή (που υπογράφει ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης), οι πρυτανικές αρχές, καταγγέλλουν τη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτιρίου, που, όπως λένε, δημιούργησε σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή, φοιτητών και πολιτών που είχαν μπει στο κτίριο για να προστατευθούν από τα χημικά και την αστυνομική βία.

“Η ενέργεια αυτή”, επισημαίνεται στην επιστολή των πρυτανικών αρχών , “μαζί με τα γενικότερα φαινόμενα της έντασης που διαδραματίστηκαν στο Κέντρο της Αθήνας, με την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών συνιστούν κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Τα τελευταία γεγονότα εντείνουν την ανησυχία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για την αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η ελληνική κοινωνία και, κυρίως, η νεολαία μας”.

Διαβάστε επίσης:

Κοινή γραμμή από Παπουτσή – ΕΛ.ΑΣ. και κουκουλοφόρους – “Κινδύνευαν και τους έσωσαν”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Βρέθηκε βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, σε σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
Η οικογένεια Τηλκερίδη έστειλε εξώδικο στην εταιρεία που χειρίζεται τις κάμερες και ζήτησε να της παραδοθεί το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού και να κοινοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες της διακίνησής του, εντός 48 ωρών
Τέμπη
26