Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καταστήματα οπτικών: Έτσι θα λειτουργήσουν από σήμερα

Καταστήματα οπτικών: Έτσι θα λειτουργήσουν από σήμερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Νέοι κανόνες λειτουργίας για τα καταστήματα οπτικών, από σήμερα Δευτέρα 04/05/2020. Δείτε τι προβλέπεται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αλλάζουν όλα και στα καταστήματα οπτικών από σήμερα, Δευτέρα 04/05/2020, καθώς γίνεται η άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Ο πανελλήνιος σύλλογος οπτικών εξέδωσε σχετικές οδηγίες εστιάζοντας στα μέτρα προστασίας. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τονίζεται στους οπτικούς να μην αφήνουν τους πελάτες να δοκιμάζουν άσκοπα γυαλιά αλλά να επικεντρώνονται στο προϊόν που χρειάζονται

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση αντισηπτικού υγρού, τόσο για τους οπτικούς όσο και για τους πελάτες τους. Επίσης πρέπει να τηρείται η οδηγία για την παρουσία αριθμού πελατών ανάλογα με τα τ.μ. του εκάστοτε καταστήματος, χρήση μάσκας-γαντιών.

Στο τέλος της ημέρες θα πρέπει να υπάρχει καλή απολύμανση των σκελετών. Αυτό θα γίνεται είτε με πλύσιμο στο χέρι, χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό, είτε με συσκευή απολύμανσης σκελετών uv, είτε με αντισηπτικά μαντηλάκια. Υπάρχει και η εναλλακτική λύση να μπαίνουν οι σκελετοί σε ένα κουτί για 72 ώρες και έτσι θα εξαφανίζεται κάθε ίχνος κορονοϊού αν υπάρχει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις