Ελλάδα

Κατατέθηκε η προσφυγή του ΠΑΣΚΕΔΙ στο ΣτΕ για τον Αντικαπνιστικό Νόμο

Να ακυρωθεί η απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η χρήση καπνού, ζητά το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), καταθέτοντας αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), στρέφεται κατά των συναρμόδιων υπουργείων και του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η χρήση καπνού, χωρίς να προβλέπεται η δυνατότητα εξαίρεσης οποιουδήποτε καταστήματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΚΕΔΙ, “το Σωματείο έχει ως σκοπό την προάσπιση των εν γένει συμφερόντων των ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης”. Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται η αίτηση ακύρωσης, έχουν να κάνουν σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας, με παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα καθώς και με παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ανιψιός του 68χρονου συναντήθηκε με τον συνεργό λίγες μέρες πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - Νέα βίντεο ντοκουμέντα για το φονικό
Οι αντιφάσεις στις απολογίες των 22χρονων φερόμενων δραστών, η σχέσεις του 68χρονου με τον ανιψιό του που επέζησε του φονικού και τα πιθανά σενάρια για την διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ
Φοινικούντα
Fake news για τον νέο ΚΟΚ καταγγέλλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – «Δεν απαγορεύεται ο καφές, το νερό και τα χοντρά μπουφάν»
«Καμία από τις παραπάνω ενέργειες δεν επισύρει πρόστιμο, εφόσον δεν παραβιάζονται οι βασικοί κανόνες ασφαλούς οδήγησης» ξεκαθαρίζει το υπουργείο
Έλεγχος από αστυνομικούς της Τροχαίας 23