Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κατατέθηκε στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Κατατέθηκε στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η ψήφισή της.
Ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται.

Στην Βουλή έφτασε η συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί.Η συμφωνία αναμένεται να εισαχθεί για γνωμοδότηση στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ακόμα και την Δευτέρα στις 17:00. Αμέσως μετά θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Για τον λόγο αυτόν, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα συζητούν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12.00.

Το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Παράλληλα, αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις πέντε το απόγευμα, με αντικείμενο επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, το Ποτάμι θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος και Γραμματέα της ΚΟ Γιώργο Μαυρωτά.

Δείτε το κείμενο που κατατέθηκε στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/01/prespes-1.pdf” title=”prespes (1)”] [pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/01/prespes-2.pdf” title=”prespes (2)”] [pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/01/prespes-3.pdf” title=”prespes (3)”] [pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/01/prespes-4.pdf” title=”prespes (4)”]

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις