Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καθηγητής Δερμιτζάκης για κορονοϊό: Έχουμε φτάσει στο όριο να χάσουμε τον έλεγχο με τα κρούσματα

κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΕΞΑΡΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ: Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και τη συμπεριφορά των πολιτών σχετικά με τα νέα μέτρα.

Με συγκεκριμένες συμπεριφορές, δίνουμε την ευκαιρία στον κορονοϊό να υπερμεταδοθεί, σημειώνει ο καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, «δεν είμαστε ακόμα στη φάση της εκθετικής ανόδου, αλλά διανύουμε μια ανοδική πορεία», σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού.

Ο ίδιος, μάλιστα, εκτιμά ότι βρισκόμαστε σε ανησυχητικό στάδιο, «στο όριο του να χάσουμε τον έλεγχο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 262 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Για τα νέα μέτρα και την συμπεριφορά του κόσμου ως προς αυτά, ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε πως «ο κόσμος πλέον προσπαθεί να ξεφύγει από τον νόμο και δε συνειδητοποιεί ότι πρέπει να βοηθήσει, ενώ η κυβέρνηση με τα μέτρα προσπαθεί να προλάβει τις καταστάσεις. «Είναι ένας φαύλος κύκλος», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι πολίτες για διάφορους λόγους έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα μέτρα που ανακοινώνονται και σε αυτά που λένε οι ειδικοί».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», σχετικά με ένα ενδεχόμενο νέο lockdown, επεσήμανε ότι αυτό δε θα λύσει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει νέα προβλήματα, κυρίως στην οικονομία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε και πώς πρέπει να πράξει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις