Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καθυστερήσεις σε δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Καθυστερήσεις σε δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Η ανακοίνωση της εταιρείας
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, καθώς και σε ορισμένα δρομολόγια του προαστιακού Αθήνα-Χαλκίδα. Οι καθυστερήσεις, όπως αναφέρει η εταιρεία, οφείλονται σε προβλήματα υποδομής που δεν έχουν αποκατασταθεί μετά το φαινόμενο «Μήδεια». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η απουσία ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Άγιος Στέφανος – Αφίδνες, η οποία προκλήθηκε από πτώση δένδρων γύρω από την γραμμή, καθιστά υποχρεωτική την χρήση πετρελαιοκίνητων μηχανών έλξης στην αμαξοστοιχία στο εν λόγω τμήμα. Οι μηχανές αντικαθίστανται με ηλεκτροκίνητες στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Οινόης και οι αμαξοστοιχίες συνεχίζουν ηλεκτροκίνητα μέχρι την Θεσσαλονίκη. Το αντίστροφο συμβαίνει και στην κάθοδο. Η κατάσταση αυτή της υποδομής, καθώς και οι συνεπακόλουθες κυκλοφοριακές επιπτώσεις της, βαρύνει τους δρομολογιακούς χρόνους στην διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα αλλά και στην διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπογραμμίζει ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που έχει επιβάλει ο διαχειριστής της υποδομής (Ο.Σ.Ε.) για την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών της, όπως την υποχρεωτική μονοδρόμηση (μονή γραμμή) κυκλοφορίας σε τμήματα του δικτύου, βραδυπορίες (χαμηλές ταχύτητες), με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις των δρομολογίων.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της, η ίδια και το προσωπικό της καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, με κύριο μέλημά της την απόλυτη ασφάλεια του ταξιδιού. Θα συνεχίσει, επίσης, να ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την πορεία ομαλοποίησης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις