Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κάτω Πατήσια: Τα σενάρια για την αυτοκτονία του 12χρονου μέσα στο σπίτι του – Τι εξετάζουν οι αρχές

Κάτω Πατήσια: Τα σενάρια για την αυτοκτονία του 12χρονου μέσα στο σπίτι του – Τι εξετάζουν οι αρχές

Μούδιασμα έχει προκαλέσει η είδηση πως ένα 12χρονο αγόρι αυτοκτόνησε την περασμένη Παρασκευή (13.05.2022) μέσα στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια.

Διάφορα σενάρια ακούγονται γύρω από το θάνατο του 12χρονου στα Κάτω Πατήσια, ωστόσο μέχρι στιγμής τίποτα δε μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν έγινε γνωστό πως αναβλήθηκαν οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παγκρατίου που γίνονται στο Λουτράκι, καθώς ο αδερφός του 12χρονου αγοριού δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί.

Οι γονείς βρήκαν το παιδί τους απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του.

Δεν είναι σαφές, μέχρι στιγμής, τι οδήγησε το 12χρονο αγόρι στην αυτοκτονία. Ανάμεσα στα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι και αυτό του να συμμετείχε στο παιχνίδι Blackout Challenge στο Tik Tok, ένα «παιχνίδι» άκρως επικίνδυνο για τη ζωή όσων συμμετέχουν.

Ωστόσο όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αρχές δεν έχουν ακόμα ενδείξεις πως ο θάνατος σχετίζεται με αυτό, ενώ αναφέρουν πως στη χώρα μας δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό.

Ο ΑΝΤ1 αναφέρει πάντως πως αναμένεται να ερευνήσουν τόσο τον υπολογιστή όσο και το κινητό του 12χρονου, που βρέθηκε δίπλα του.

Τι είναι το «Blackout Challenge»

Το «Blackout Challenge» είναι ένα «παιχνίδι» στο οποίο οι χρήστες της πλατφόρμας καλούνται να στραγγαλιστούν με ένα καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να καταγράψουν σε βίντεο τη στιγμή ευφορίας, όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους. 

Το εν λόγω «παιχνίδι» εμφανίστηκε και σε άλλες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μια ιατροδικαστική ανάλυση του κινητού τηλεφώνου της 10χρονης Nylah Anderson έδειξε ότι το TikTok χρησιμοποιήθηκε τη στιγμή του συμβάντος, δήλωσε ο Jeffrey Goodman, δικηγόρος της οικογένειας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις