Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κατσίφας: Η σημαία του στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία! video, pics

Κατσίφας συλλαλητήριο

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός ανήμερα την 28η Οκτωβρίου του 2018 στους Βουλιαράτες και σήμερα, Κυριακή 20.01.2019, η σημαία του είναι στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Και οι Βορειοηπειρώτες σήμερα, Κυριακή 20.01.2019, στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην πλατεία Συντάγματος. Από τη σημερινή ημέρα όμως, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν θα μπορούσε να “λείψει”, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Οι διαδηλωτές ζωντανεύουν την παρουσία τους, κρατώντας στα χέρια τους τη μεγάλη ελληνική σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος, όπου θα συναντηθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας που βρίσκονται σήμερα στην πρωτεύουσα της χώρας για το συλλαλητήριο.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν χαρακτηριστικά:”Και τώρα στο πλευρό της Μακεδονίας ,διατρανώνουμε τη φωνή μας να ακουστεί ως τα βάθη της γης και να συγκινήσει τα οστά των Μακεδονομάχων και των Ηπειρωτών Ιερολοχιτών του 1914.

Να αναστενάξει από χαρά η Κρήτη και η πολύπαθος Κύπρος μας. Αγαπητοί συν Έλληνες Μακεδόνες, είμαστε μαζί σας, προχωράμε μαζί σας, προσευχόμαστε μαζί σας, για να επικρατήσει η ιστορική αλήθεια στη μαρτυρική σας Ελλάδα”.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η σημαία του στο συλλαλητήριο

Ζωντανή εικόνα από το συλλαλητήριο

Μαζεύεται ο κόσμος στο Σύνταγμα για την συγκέντερωση ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών. Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα είναι για τις 14:00 το μεσημέρι, ωστόσο από το πρωί συγκεντρώνεται κόσμος στην “καρδιά” της Αθήνας.

Δείτε ζωντανή εικόνα

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ομιλητών στην συγκέντρωση για την Μακεδονία θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου κι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Παράλληλα “αντισυγκέντρωση” από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στη 1μμ στα Προπύλαια, ενάντια στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Πηγή: epirus-tv-news.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις