Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καβούρι: «Το παιδί ήταν στα 20 μέτρα από την ακτή και τα νερά είναι ρηχά» λέει στο newsit ο ναυαγοσώστης που προσπάθησε να το σώσει

Καβούρι: «Το παιδί ήταν στα 20 μέτρα από την ακτή και τα νερά είναι ρηχά» λέει στο newsit ο ναυαγοσώστης που προσπάθησε να το σώσει

«Το παιδί ήταν σε μια απόσταση 20 μέτρων από την ακτή και τα νερά είναι ρηχά», λέει στο newsit.gr ο ναυαγοσώστης που προσπάθησε να επαναφέρει στην ζωή τον 6χρονο στο Καβούρι, αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, δεν τα κατάφερε.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα του Σαββάτου, σε παραλία στο μεγάλο Καβούρι, όταν ένα 6χρονο αγόρι που ήταν μαζί με τους γονείς του για μπάνιο, διέφυγε της προσοχής τους και μπήκε στη θάλασσα. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο 6χρονος, λίγο αργότερα, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο ναυαγοσώστης που μαζί με δύο γιατρούς και μια νοσηλεύτρια, που βρισκόταν στην παραλία, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρουν, μιλάει στο newsit.gr.

«Χθες στην παραλία συνέβη ένα τραγικό γεγονός. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους μας, αλλά δυστυχώς το παιδάκι κατέληξε. Έτρεξα, έκανα τις προσπάθειες που έπρεπε να κάνω, ήταν και κάποιοι γιατροί εδώ, ήρθε άμεσα το ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει κάτι. Πρώτα ήρθε ένα δίκυκλο, στα πέντε λεπτά δηλαδή και μετά ήρθε το ασθενοφόρο. Οι προσπάθειες από μέρους μας ήταν υπεράνθρωπες, λυπάμαι γι αυτό που έγινε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ναυαγοσώστης.

Για μισή ώρα προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον 6χρονο

Για το τραγικό περιστατικό μίλησε στο newsit.gr και ένας από τους ναυαγοσώστες που εργάζονται στη συγκεκριμένη παραλία και πληροφορήθηκε τα όσα έγιναν

«Ήταν περίπου 6.10 το απόγευμα όταν κλήθηκε ο απογευματινός ναυαγοσώστης να συνδράμει στην ανάσυρση ενός παιδιού από την θάλασσα. Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Έγινε αμέσως από τον ναυαγοσώστη ότι ορίζει το πρωτόκολλο, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τοποθετήθηκε και ο απινιδωτής, ο οποίος έδειξε ασυστολία καρδιάς, που σημαίνει ότι το παιδί ήταν νεκρό».

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο ναυαγοσώστης άμεσα έσπευσαν στο σημείο δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια που έκαναν μπάνιο στην παραλία, ωστόσο ήταν πια αργά… «Συνέδραμαν και δύο γιατροί με μια νοσηλεύτρια που βρισκόταν στην παραλία σαν λουόμενοι, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ήρθε αμέσως και μηχανοκίνητο τμήμα του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς απέβησαν άκαρπες. Ήρθε το ασθενοφόρο, παρέλαβε το παιδί και απ’ ότι έμαθα μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις