Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Καύσωνας: Αυτοί είναι οι κλιματιζόμενοι χώροι σε όλη την Αττική – Δείτε τον διαδραστικό χάρτη

Καύσωνας: Αυτοί είναι οι κλιματιζόμενοι χώροι σε όλη την Αττική – Δείτε τον διαδραστικό χάρτη

Λόγω του κύματος καύσωνα που επικρατεί σε όλη τη χώρα, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής θα λειτουργήσει κλιματιζόμενους χώρους για να φιλοξενηθούν πολίτες που το έχουν ανάγκη.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά μέσα από τo site της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα σημεία μέσω του σχετικού χάρτη που ανανεώνεται συνεχώς. 

Στα συγκεκριμένα σημεία λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πολύ υψηλές θερμοκρασίες – καύσωνας).

Δείτε τον χάρτη:

Οι χώροι, εμφανίζονται ανά Περιφερειακή Ενότητα στους χάρτες καθώς και σε πίνακες που είναι αναρτημένοι ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Περιφέρεια Αττικής και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=5006&Itemid=323

Οι χάρτες με τους κλιματιζόμενους χώρους που λειτουργούν στους δήμους της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνονται με βάση την πληροφόρηση που έχει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας (email: grppna@patt.gov.gr). 

Με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές τα επόμενα 24ωρα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, ενώ συνιστάται η λήψη προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας.

Η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες καλεί όλους τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και ζητά από τους δήμους να αποστέλλουν εγκαίρως τα επικαιροποιημένα στοιχεία με τις κλιματιζόμενες αίθουσες στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και στο email: grppna@patt.gov.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις