Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΚΕΑ πληρωμή: Την Πέμπτη μπαίνουν τα χρήματα

ΚΕΑ

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος ΚΕΑ. Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΟΓΑ.

Ενημερωθείτε για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στο keaprogram. Συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον ΟΓΑ ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ.

Η πληρωμή αφορά όσους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Αυγούστου 2017. Το ποσό των 63.796.674,70 ευρώ θα καταβληθεί σε 273.913 δικαιούχους και αφορά συνολικά 610.825 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ στους δικαιούχους

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών. Αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δηλαδή για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Πρέπει να απευθύνονται μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα keaprogram.gr, παραμένει ανοιχτή. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την επισκέπτονται όποτε θέλουν. Μπορούν μάλιστα,να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Ο στόχος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις