Ελλάδα

ΚΕΔΕ: Σταματά η παραγωγή των μασκών για τα σχολεία

Σταματά προσωρινά η παραγωγή των μασκών για τα σχολεία, μετά το σάλο που προκλήθηκε για το μέγεθος τους, όπως ενημερώνει η ΚΕΔΕ.

Όπως αναφέρει: “Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19”.

Νωρίτερα, σήμερα (14.09.2020), το υπουργείο Υγείας έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις μάσκες για την προστασία από τον κορονοϊό που μοιράστηκαν στους μαθητές, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το μέγεθός τους ήταν τεράστιο.

Click4more: Κορονοϊός – Σχολεία: Αυτός είναι ο λόγος που οι μάσκες ήταν… τεράστιες για τους μαθητές

Οι διαστάσεις για τις μάσκες, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ήταν σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές, όμως αυτές αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σαρώνει η κακοκαιρία Erminio: Δύο περιοχές σε κόκκινο συναγερμό, μέχρι πότε θα διαρκέσει η σκόνη
Συνεχίζεται και την Πέμπτη η κακοκαιρία με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ισχυρούς ανέμους και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο
Αφρικανική σκόνη
Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Δεν έπεισαν τον ανακριτή και επέστρεψαν στη φυλακή ο ηγούμενος και ο μοναχός
Στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων., 264 αρχαία νομίσματα, 14 βυζαντινές εικόνες, δύο Ιερά Ευαγγέλια και ένα εκκλησιαστικό βιβλίο του 18ου αιώνα
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων
Δίκη για τα Τέμπη: Σε βαρύ κλίμα, με ένταση και αυστηρά μέτρα ασφαλείας η δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας
Η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας συνεχίστηκε μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, με αντιδράσεις για τις συνθήκες διεξαγωγής και διαξιφισμούς εντός της αίθουσας
Δίκη για τα Τέμπη