Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας για τον βιασμό από τον προπονητή της

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας για τον βιασμό από τον προπονητή της

Κεκλεισμένων των θυρών άρχισε να καταθέτει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η αθλήτρια ιστιοπλοΐας η οποία είχα καταγγείλει τη σεξουαλική της κακοποίηση από τον προπονητή της.

Η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο με τη νεαρή αθλήτρια να υποβάλει εκ νέου αίτημα, όπως έγινε και στο πρωτόδικο δικαστήριο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών στην υπόθεση για τον προπονητής της.

Ωστόσο, η υπεράσπιση του προπονητή αντέδρασε, λέγοντας πως η νεαρή γυναίκα έχει δημοσιεύσει μέσα από συνεντεύξεις της τη μαρτυρική της κατάθεση. Ακόμη, όπως ανέφεραν, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ιστιοπλόου σήμερα προβάλλεται ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στο οποίο η καταγγέλλουσα εμφανίζεται να μιλάει για την υπόθεσή της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου η νεαρή αθλήτρια διευκρίνισε ότι «στο ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα».

Τελικά, έπειτα και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο αποφάσισε η καταγγέλλουσα να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών χωρίς δηλαδή τη παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

Σε πρώτο βαθμό ο πρώην προπονητής της αθλήτριας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή. Με οριακή πλειοψηφία, όμως, ο 39χρονος απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελέα εφετών και πλέον ο κατηγορούμενος βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις