Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του θύματος του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του θύματος του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας

Με την κατάθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας να πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών άρχισε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας του πρώην προπονητή της ο οποίος καταγγέλλεται για τον βιασμό της.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της δικηγόρου της αθλήτριας προκειμένου η καταγγέλλουσα να καταθέσει χωρίς την παρουσία κοινού στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να προστατευτεί η ψυχική υγεία της αθλήτριας.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα επισημαίνοντας «στηρίζω την πρότασή μου και μόνο στην ψυχική ταλαιπωρία της παθούσας» και ζήτησε να είναι κεκλεισμένων των θυρών μόνο η κατάθεσή της και οι σχολιασμοί των συνηγόρων επ’ αυτής. 

Με την πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκαν οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

Ο κατηγορούμενος, καθόταν στο εδώλιο, ταραγμένος και έκλαιγε ασταμάτητα. Λίγο πιο πίσω κάθονταν, φανερά αναστατωμένοι, οι γονείς του. Ανάμεσα στους γονείς της καθόταν η καταγγέλλουσα.

Ο πρώην προπονητής αρνείται την πράξη του βιασμού που του αποδίδεται και παραδέχεται μόνο τις κατηγορίες για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. 

Πριν αρχίσει η κατάθεση της αθλήτριας στη δικαστική αίθουσα έμειναν μόνο ο κατηγορούμενος και οι δικηγόροι των δυο πλευρών.

Ο προπονητής είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις