Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κεραμέως: Γιατροί θα ενημερώνουν τους μαθητές στα σχολεία για την χρήση μάσκας

Κεραμέως: Γιατροί θα ενημερώνουν τους μαθητές στα σχολεία για την χρήση μάσκας

Να επιστρέψουν από τις διακοπές έως το τέλος Αυγούστου κάλεσε για ακόμα μια φορά τους γονείς η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Κι αυτό για να μεσολαβήσει ένα διάστημα ικανό μέχρι να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. 

Η κα Κεραμέως απάντησε σε πολλές απορίες ειδικά για την χρήση μάσκας και γιατί τα παιδιά δεν θα την φορούν στα διαλείμματα και όταν αθλούνται.

Τόνισε ότι οι ειδικοί έχουν εξηγήσει αναλυτικά πως όχι μόνο δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας από τους μαθητές αλλά αντίθετα τα οφέλη είναι πάρα πολύ σημαντικά, πρωτίστως για τον κορονοϊό αλλά και για προστασία από άλλες λοιμώξεις.

Απευθύνθηκε σε γονείς που αντιδρούν λέγοντας ότι «το πιο σημαντικό που μπορούν να κάνουν για το παιδί τους είναι η χρήση της μάσκας» και θύμισε πως η μάσκα έχει ήδη μπει στην καθημερινότητά μας, τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων και τώρα μπαίνει και στο σχολείο.

«Είναι ένα μάθημα ζωής. Να μάθουν τα παιδιά μας να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις. Η προσαρμοστικότητα είναι μια ειδική δεξιότητα στην οποία το σχολείο έχει να διαδραματίσει καίριο ρόλο», τόνισε η υπουργός.

 

Γιατροί θα ενημερώσουν τους μαθητές για τη μάσκα

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως ξεκινά συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία και να εξηγούν στους μαθητές τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού αλλά και την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει αναλυτικές οδηγίες σταθμισμένες στην ηλικία των παιδιών για τη χρήση μάσκας και ετοιμάζονται βίντεο για μαθητές και εκπαιδευτικούς για το ίδιο θέμα. Είπε ακόμα ότι αν υπάρχουν πολλά κρούσματα κατ’ αρχήν θα κλείνει το τμήμα του σχολείου όπου εντοπίζονται και δεν αποκλείεται να κλείνει και όλη η σχολική μονάδα. Τόνισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς.

 

 

Για τις αντιδράσεις που εξέφρασε η αντιπολίτευση αναφορικά με τις δηλώσεις της για τον μέσο όρο μαθητών ανά τάξη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι ο αριθμός είναι 17 στα σχολεία σε όλη την επικράτεια ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο μέσος όρος είναι «από 18 έως 22, όχι περισσότερο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις