Ελλάδα

Κεραμέως: Η πανεπιστημιακή αστυνομία αναλαμβάνει δράση άμεσα – Αρχές Αυγούστου οι βαθμοί των πανελληνίων

Το καλοκαίρι αναλαμβάνει η ομάδα προστασίας στα πανεπιστήμια ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως. Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των Πανελληνίων πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ επανέλαβε ότι θα γίνουν 8.600 προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι αναλαμβάνει δράση το καλοκαίρι. Σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η υπουργός Παιδείας ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι:

«Είχαμε προτείνει στο ελληνικό κοινοβούλιο και ψηφίστηκε διάταξη βάσει της οποίας θα συσταθεί ένα ειδικό σώμα, το οποίο θα έχει κυρίως αποτρεπτικό ρόλο, που θα λαμβάνει ειδική εκπαίδευση. Ο νόμος είχε προβλέψει ότι θα πρέπει να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα. Είμαστε στην φάση που αναμένουμε το Προεδρικό Διάταγμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά τη θετική του απόφαση για την συνταγματικότητα της ρύθμισης και αμέσως μετά οι ομάδες αυτές θα αναλάβουν δράση μέσα στα πανεπιστήμια, μέσα στο καλοκαίρι».

Κεραμέως για αποτελέσματα των Πανελληνίων 

Σχετικά με τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων που ενδέχεται να ανακοινωθούν πριν τον Δεκαπενταύγουστο, η κ. Κεραμέως είπε πως: 

«Κάνουμε μια προσπάθεια να εκδώσουμε τα τελικά αποτελέσματα εισαγωγής πιο νωρίς από ό,τι συνήθως. Για πάρα πολλά χρόνια αυτό γινόταν στα τέλη Αυγούστου. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να βγουν πιο νωρίς τα αποτελέσματα, πριν τις 15 Αυγούστου για να ανακουφίσουμε τους υποψηφίους που έχουν και εκείνοι τις δικές τους αγωνίες».

Κεραμέως: 8600 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι

«Ό,τι κάνουμε ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», επισήμανε η κ. Κεραμέως, αναφέροντας, μεταξύ άλλων και τους διορισμούς εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια.

«Έχουν γίνει ήδη 16.200 διορισμοί και είμαστε στην διαδικασία για άλλες σχεδόν 8.600 νέες προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι για ανάληψη καθηκόντων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς», τόνισε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας, ότι υπάρχει μία συζήτηση για ένα νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών, το οποίο θα βασίζεται σε διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ και είναι κάτι το οποίο εξετάζεται αναλυτικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γωγώ Τσαμπά: Από την πίστα, στο εδώλιο – Ο σχολικός χορός, το τηλεφώνημα στην αστυνομία και η δίκη που δεν έγινε
Η γνωστή τραγουδίστρια και ο συγκατηγορούμενός της κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ησυχίας και απείθεια, με το περιστατικό να έχει σημειωθεί το 2021, περίοδο κατά την οποία ίσχυαν ακόμη και κάποιοι περιορισμοί λόγω της πανδημίας
Η Γωγώ Τσαμπά
Η Βούλα Πατουλίδου «αποχαιρέτησε» τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο: «Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Βορράς ζήτω κι εσύ, όπου κι αν βρίσκεσαι»
Στο «αντίο» της, η πρώην αθλήτρια θυμήθηκε τη στιγμή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 1992, όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος τη συνεχάρη live σε συναυλία στη Λευκωσία
Διονύσης Σαββόπουλος
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας ανακοινώνει η τροχαία για τις ημέρες του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου
Ακόμα σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων για συγκεκριμένες ώρες και μέρες
κίνηση
Dj, σερβιτόρος και οικοδόμος δήλωναν αγρότες - Οι δύο αρχηγοί του κυκλώματος με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Μέσω ψευδών δηλώσεων έλαβαν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ ως εγκέφαλοι του κυκλώματος φέρονται ένας 38χρονος από τα Γιαννιτσά και ένας 36χρονος από την Κρήτη
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ.  Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2025  (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 15