Ελλάδα

Κεραμέως: Η πανεπιστημιακή αστυνομία αναλαμβάνει δράση άμεσα – Αρχές Αυγούστου οι βαθμοί των πανελληνίων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το καλοκαίρι αναλαμβάνει η ομάδα προστασίας στα πανεπιστήμια ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως. Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των Πανελληνίων πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ επανέλαβε ότι θα γίνουν 8.600 προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι αναλαμβάνει δράση το καλοκαίρι. Σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η υπουργός Παιδείας ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι:

«Είχαμε προτείνει στο ελληνικό κοινοβούλιο και ψηφίστηκε διάταξη βάσει της οποίας θα συσταθεί ένα ειδικό σώμα, το οποίο θα έχει κυρίως αποτρεπτικό ρόλο, που θα λαμβάνει ειδική εκπαίδευση. Ο νόμος είχε προβλέψει ότι θα πρέπει να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα. Είμαστε στην φάση που αναμένουμε το Προεδρικό Διάταγμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά τη θετική του απόφαση για την συνταγματικότητα της ρύθμισης και αμέσως μετά οι ομάδες αυτές θα αναλάβουν δράση μέσα στα πανεπιστήμια, μέσα στο καλοκαίρι».

Κεραμέως για αποτελέσματα των Πανελληνίων 

Σχετικά με τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων που ενδέχεται να ανακοινωθούν πριν τον Δεκαπενταύγουστο, η κ. Κεραμέως είπε πως: 

«Κάνουμε μια προσπάθεια να εκδώσουμε τα τελικά αποτελέσματα εισαγωγής πιο νωρίς από ό,τι συνήθως. Για πάρα πολλά χρόνια αυτό γινόταν στα τέλη Αυγούστου. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να βγουν πιο νωρίς τα αποτελέσματα, πριν τις 15 Αυγούστου για να ανακουφίσουμε τους υποψηφίους που έχουν και εκείνοι τις δικές τους αγωνίες».

Κεραμέως: 8600 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι

«Ό,τι κάνουμε ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», επισήμανε η κ. Κεραμέως, αναφέροντας, μεταξύ άλλων και τους διορισμούς εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια.

«Έχουν γίνει ήδη 16.200 διορισμοί και είμαστε στην διαδικασία για άλλες σχεδόν 8.600 νέες προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι για ανάληψη καθηκόντων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς», τόνισε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας, ότι υπάρχει μία συζήτηση για ένα νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών, το οποίο θα βασίζεται σε διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ και είναι κάτι το οποίο εξετάζεται αναλυτικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι
Νέος κύκλος ερευνών μετά τον θάνατο του τραγουδιστή - Ο φορολογικός έλεγχος, τα ερωτήματα για τις κρίσιμες ώρες στην κλινική και οι κινήσεις του ΙΣΑ για τους δύο γιατρούς
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι
Η στιγμή που ταξί μεταφέρει τον Γιώργο Μαζωνάκη στην κλινική στο Κολωνάκι, λίγο πριν πεθάνει - Δείτε βίντεο
Ο ιδιοκτήτης του ταξί που εντοπίστηκε από τις αστυνομικές και θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα, ανέφερε ότι μετέφερε τον γνωστό τραγουδιστή στις 13:55 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στο Κολώνακι
Γιώργος Μαζωνάκης