Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κεραμέως: Τα παιδιά μας έβαλαν τα γυαλιά στην τήρηση των μέτρων – Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Κεραμέως: Διαδικτυακά θα εορταστεί το Πολυτεχνείο

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες παραμένει το άνοιγμα των σχολείων για την κυβέρνηση και την Επιτροπή των Ειδικών στο πλαίσιο των άρσης του lockdown.

Ειδικά στις περιοχές που τα κρούσματα συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα όπως στη Βόρεια Ελλάδα όπου η εικόνα είναι άσχημη, ο προβληματισμός είναι έντονος αναφορικά με την άρση του lockdown και το άνοιγμα των σχολείων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ξεκαθάρισε πως θα γίνει «το άνοιγμα των σχολείων όταν πάρουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς». Όσο για το θα απαιτείται κάποιο αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό για την επάνοδο εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία ή κάποιο έγγραφο η κ. Κεραμέως ανέφερε πως «δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση».

Παράλληλα τόνισε πως «τα σχολεία θα ανοίξουν με όλα τα μέτρα τηρούνταν προηγουμένως, δηλαδή τη χρήση μάσκας. Και τα παιδιά μας έβαλαν τα γυαλιά στην τήρηση των μέτρων».

Η κ΄Κεραμέως τόνισε χαρακτηριστικά πως στην Ελλάδα η τηλεκπαίδευση είναι καθολική και πως «είναι τεράστιο εγχείρημα με τις δυσκολίες του. Ξεπερνάμε τις δυσκολίες και είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που εφαρμόζουν καθολική τηλεκπαίδευση. Έχουμε ενισχύει τον εξοπλισμό των φορητών συσκευών στα σχολεία. Το υπουργείο εξοπλίζει διαρκώς τα σχολεία της χώρας. Πρόκειται για συνεχή διαδικασία. (…) Το εγχείρημα πιστώνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν 1,6 εκατ. τηλεδιασκέψεις».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις