Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κερατσίνι: Ένταση και οργή για το θάνατο της 8χρονης που τη συνέθλιψε πόρτα εργοστασίου

Κερατσίνι

Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών του 8χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του όταν πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι την συνέθλιψε. «Θέλουμε δικαιοσύνη, τίποτα άλλο» λένε συγγενείς του παιδιού που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (22.11.2021) στον τόπο της τραγωδίας.

Ο παππούς και η γιαγιά του 8χρονου παιδιού αλλά και ο αδερφός του πατέρα της ήταν ανάμεσα στους συγγενείς της που βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο στο Κερατσίνι, όπου το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή.

«Θέλουμε δικαιοσύνη, αλλιώς θα καεί όλο» φώναζε η γιαγιά του μικρού κοριτσιού, ενώ ο θείος της επιχείρησε με το αυτοκίνητό του και κάνοντας όπισθεν να ρίξει την πόρτα από την οποία σκοτώθηκε το παιδί, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και όταν οι συγγενείς του παιδιού είδαν έναν εργαζόμενο στην πύλη, του επιτέθηκαν φραστικά και του πέταξαν καφέ!

Η τραγωδία στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι έγινε το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου όταν, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, το 8χρονο παιδί εγκλωβίστηκε στην πόρτα του εργοστασίου και επί 20 λεπτά κανείς δεν είχε καταλάβει ότι ήταν εκεί!

Στις 18:10 ενημερώθηκε ο διευθυντής του εργοστασίου. Στις 18:30, ενώ έχει ανοίξει η πόρτα και βρίσκεται εκεί η σορός της 8χρονης, ένα άλλο φορτηγό μπήκε στο εργοστάσιο και το σώμα του κοριτσιού εγκλωβίστηκε ξανά. Χρειάστηκαν 4 ώρες για να απεγκλωβιστεί το σώμα της 8χρονης, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό στο Τζάνειο.

Η στιγμή της τραγωδίας έχει καταγραφεί σε ένα σοκαριστικό βίντεο.

  

«Ανθρωποκτονία από δόλο»

Για τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση σχετικά με το θάνατο του 8χρονου κοριτσιού μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

«Η απόσταση που έχει το κουβούκλιο του σεκιούριτι με το σημείο που έγινε το συμβάν είναι 4 με 5 μέτρα. Είχε οπτική επαφή και για αυτό το λόγο βρίσκεται το κουβούκλιο σε αυτό το σημείο, ενώ υπάρχουν και κάμερες ασφαλείας» είπε ο δικηγόρος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Είδα τις φωτογραφίες και δεν υπάρχει καμία σακούλα, ήταν ένα σώμα στην πόρτα. Τα πόδια ήταν μέσα και το κεφάλι έξω ή το αντίστροφο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τόσα άτομα έβλεπαν ένα άψυχο σώμα και δεν αντιδρούσαν».

Όπως είπε «θα ζητήσω από την εισαγγελία άρση τηλεφωνικού απορρήτου γιατί αν δούμε το βίντεο θα δούμε ότι υπάρχουν δυο άτομα που μιλάνε στο τηλέφωνο. Θέλουμε να δούμε με ποιους μιλούσαν, αν ακούστηκε κάτι ή αν υπήρχαν κάποιες εντολές».

«Φαίνεται πεντακάθαρα ότι είναι ένα ανθρώπινο σώμα. Έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή η κατηγορία είναι πλημμεληματική. Θα ζητήσω μεταβολή της κατηγορίας και για να γίνει ανθρωποκτονία εκ δόλου, γιατί θεωρώ ότι υπάρχει δόλος», υπογράμμισε ο Γ. Μπαρκαγιάννης και χαρακτήρισε «αδιανόητο να βρέθηκε η 8χρονη εκεί μόνη της. Η απόσταση είναι περίπου 2 χιλιόμετρα».

  

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις