Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τι γίνεται σε περίπτωση που κερδίσεις σε τυχερό παιχνίδι;

Τι γίνεται σε περίπτωση που κερδίσεις σε τυχερό παιχνίδι;

ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ είναι μόνο μερικά από τα εξαιρετικά δημοφιλή παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει αφού κερδίσει κάποιος και πώς εισπράττει τα κέρδη του;

Αν δεν είστε από τους τυχερούς που έχουν κερδίσει κάποιο από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που η τύχη σας… χαμογελάσει, έχουμε τις απαντήσεις.

Ας ξεκινήσουμε από τα… βασικά: ο τρόπος καταβολής των κερδών διαφέρει ανάλογα με το ποσό. Για μικτά κέρδη προ φόρων έως 200 ευρώ, ο νικητής παίρνει τα κέρδη του από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Αν τα μικτά κέρδη προ φόρων είναι από 201 έως 1.500 ευρώ, ο νικητής μπορεί να επιλέξει είτε να πάρει τα χρήματα από πρακτορείο του ΟΠΑΠ ή μέσω τράπεζας. Στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται ταυτοποίηση του νικητή και έκδοση αίτησης πληρωμής.

Για μικτά κέρδη προ φόρων άνω των 1.500 ευρώ, η καταβολή των χρημάτων γίνεται αποκλειστικά μέσω τράπεζας. Σε περίπτωση που τα προ φόρων κέρδη φτάνουν τις 100.000 ευρώ, η αίτηση πληρωμής προς την τράπεζα μπορεί να εκδοθεί στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ή στα γραφεία της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν τώρα, το μικτό κέρδος προ φόρων ξεπερνά τα 100.000 ευρώ, η έκδοση της αίτησης πληρωμής γίνεται μόνο στα κεντρικά του ΟΠΑΠ, στην Αθήνα, μετά από επικοινωνία με την εταιρεία.

Περισσότερες και αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε το παρακάτω video

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις