Ελλάδα

Κέρκυρα: Βενετσιάνικα στοιχεία, υπέροχες παραλίες και μια αίσθηση αρχοντιάς…

Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, ενώ τα αξιοθέατά της προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες τον χρόνο. Γνωρίστε την Κέρκυρα...

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους. Είναι από τα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου, με πυκνότητα πληθυσμού 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Στην αρχαιότητα η Κέρκυρα αναφέρεται με διάφορες ονομασίες: Δρέπανον και Δρεπάνη (για την ομοιότητά της με το σχήμα δρεπανιού) και Σχερία επειδή η θεά Δήμητρα παρακάλεσε τον Ποσειδώνα να σταματήσει (σχειν) τις προσχώσεις του απέναντι ποταμού, για να μην ενωθεί το νησί με την απέναντι ακτή. Ο τύπος Κέρκυρα φαίνεται πως είναι ιλλυρικής προέλευσης, ενώ μπορεί να προέρχεται και από τη λέξη “Κέρκουρος” (ονομασία ελαφρού τύπου πλοίου, ή κάποιου ψαριού).

Η Κέρκυρα χαρακτηρίζεται από το έντονο βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές αγγλικές και γαλλικές επιρροές. Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας.

Λίγο μακρύτερα, αλλά σαφώς ευδιάκριτο, στέκεται το ξακουστό Ποντικονήσι, πάνω στο οποίο βρίσκεται μια μικρή εκκλησία, του Παντοκράτορα, του 11ου-12ου αιώνα. Παραδοσιακά πιάτα της κερκυραϊκής κουζίνας είναι η «παστιτσάδα», το «σοφρίτο» και το «μπουρδέτο». 

Οπωσδήποτε αξίζουν μνεία, επίσης, οι υπέροχες παραλίες με ψιλή ξανθή άμμο, όπως του Άϊ-Γόρδη, της Γλυφάδας, της λίμνης Κορισσίων, του Άγιου Γεώργιου των Πάγων, του Μαραθιά, του Γαρδένου, της Κασσιώπης, του Σιδαρίου, της Ρόδας, της Αχαράβης, του Αλμυρού, της Δασιάς, της Παλαιοκαστρίτσας.

Δείτε το βίντεο με τις εντυπωσιακές εικόνες που θα σας… ταξιδέψουν:

Πηγή βίντεο: Alexandr Rakov

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη ύψους 500.000 ευρώ και τα ηρεμιστικά
Οικονομικά κίνητρα «βλέπουν» οι αρχές πίσω από την στυγερή δολοφονία της γυναίκας - Προσπαθούσε να πουλήσει το σπίτι στο Κολωνάκι αλλά η μητέρα του αρνιόταν
Ελένη Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 7 λεπτά
9
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»
Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα, ο πατέρας και ο 6χρονος αδελφός του με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα - Τι λέει γείτονας και φίλος της οικογένειας στο newsit.gr για την τραγωδία στο Ρίζωμα
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»