Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κηδεία Γιάννη Σπανού: Συντετριμμένη η ανιψιά του, Σοφία [pic]

Κηδεία Γιάννη Σπανού: Συντετριμμένη η ανιψιά του, Σοφία [pic]

Η ανιψιά του Γιάννη Σπανού, Σοφία, ήταν η πρώτη που έφτασε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κιάτο, για την κηδεία του θείου της.

Η ανιψιά του Γιάννη Σπανού ήταν ο άνθρωπος που του τηλεφωνούσε αλλά εκείνος δεν απαντούσε και έτσι ειδοποίησε τον φίλο του θείου της, που τον βρήκε νεκρό. Ο Γιάννης Σπανός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στην περιοχή της Αγιάννης, στο Κιάτο. Ο κύκλος της μυθιστορηματικής και γεμάτης επιτυχίες ζωής του, έκλεισε εκεί απ’ όπου ξεκίνησε: στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ο «πατέρας» του «Νέου Κύματος» πέθανε στον ύπνο του.

Click4more: Γιάννης Σπανός: Ήταν σπουδαίος γιατί ποτέ δεν φώναξε πόσο σπουδαίος ήταν

Ένας από τους καλύτερους φίλους του, ο Βασίλης Σουσούνης, ήτανο άνθρωπος που βρήκε τον Γιάννη Σπανό νεκρό, μέσα στο σπίτι του, το μεσημέρι της Πέμπτης (31.10.2019).

Ο Γιάννης Σπανός ζούσε μόνος του. Λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, η μονάκριβη ανιψιά του, Σοφία, που μένει στην Αθήνα ειδοποίησε τον Βασίλη Σουσούνη. Είχε ανησυχήσει που δεν μπορούσε να βρει τον θείο της και του ζήτησε να τον βρει.

«Αμέσως έτρεξα στο σπίτι του Γιάννη για να δω αν είναι καλά», είπε συντετριμμένος ο κ. Σουσούνης στην Espresso. Ο Γιάννης Σπανός του είχε δώσει κλειδιά από το σπίτι του.

Γιάννης Σπανός: Πέθανε στον ύπνο του

Ο επιστήθιος φίλος του Γιάννη Σπανού έφτασε στο σπίτι του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και άρχισε να του φωνάζει. «Φώναξα δυο τρεις φορές έξω από το σπίτι και όταν είδα ότι δεν απαντούσε, πήρα τα κλειδιά που μου είχε δώσει και άνοιξα».

Καθώς προχώρησε στο εσωτερικό του σπιτιού, ο Β. Βασίλης Σουσούνης φώναζε το όνομα του Γιάννη Σπανού, αλλά απάντηση δεν έπαιρνε. Προχώρησε προς την κρεβατοκάμαρα και τότε ήρθε αντιμέτωπος με την τραγική αλήθεια. «Τον είδα ξαπλωμένο στο κρεβάτι με τις πιτζάμες. Σαν να κοιμόταν. Κατάλαβα πως ήταν νεκρός». Όπως είπε, ο Γιάννης Σπανός δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε και είχε παραπονεθεί για κάτι.

Click4more: Ραγίζει καρδιές το «αντίο» του Σταμάτη Κραουνάκη στο Γιάννη Σπανό

Αμέσως, τηλεφώνησε στην ανιψιά του Γιάννη Σπανού και σε γιατρό της περιοχής. Με σπαρακτική φωνή και λυγμούς, ο Βασίλης Σουσούλης συνέχισε την αφήγησή του: «Ο γιατρός μας είπε πως ήταν νεκρός από το προηγούμενο βράδυ γιατί το σώμα του είχε ήδη παγώσει. Έφυγε το φιλαράκι μου».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις