Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κηδεία Νίκου Ξανθόπουλου: Τελευταίο αντίο στο «παιδί του λαού»

Κηδεία Νίκου Ξανθόπουλου: Τελευταίο αντίο στο «παιδί του λαού»

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο Νίκο Ξανθόπουλο. Η πολιτική κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού, όπως και το τρισάγιο έγινε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. 

Τραγικές φιγούρες η αγαπημένη του σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του, που βρέθηκαν στην κηδεία για να πουν το ύστατο χαίρε στον δικό του Νίκο Ξανθόπουλο. 

Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία πνοή του το πρωί της Κυριακής (22.1.2023), σε ηλικία 89 ετών ύστερα από νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική στα δυτικά προάστια.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές και απλοί πολίτες βρέθηκαν στο A’ Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν το «παιδί του λαού».

Μόλις το φέρετρο με τον Νίκο Ξανθόπουλο βγήκε από την αίθουσα, οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «αθάνατος».

Η οικογένεια του είχε ζητήσει αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο ίδρυμα «Σπίτι του ηθοποιού» στο όνομα του Νίκου Ξανθόπουλου. 

Συντετριμμένη η οικογένειά του αποχαιρέτησε τον δικό της άνθρωπο, μέσα κλίμα βαθιάς οδύνης. Απαρηγόρητη η σύζυγός του Εριφύλη δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο αγαπημένος της Νίκος, δεν είναι πια μαζί της.

Στο πλευρό της βρίσκονταν τα παιδιά και τα εγγόνια του Νίκου Ξανθόπουλου.

Στην κηδεία βρέθηκαν πρώην συνεργάτες και φίλοι του αγαπημένου ηθοποιού. Ανάμεσά τους η Μαίρη Βιδάλη, η Άννα Φόνσου, ο Κώστας Βενετσάνος, η Ελένη Ροδά και ο Γιάννης Μπουρνέλης. 

Για τον Νίκο Ξανθόπουλο μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος αναφέρθηκε στην ποντιακή καταγωγή του ηθοποιού λέγοντας πως οι Πόντιοι ήταν περήφανοι για τον ηθοποιό. Όπως είπε ο αείμνηστος ηθοποιός εξέφραζε τον ποντιακό ελληνισμό και τον πόνο της προσφυγιάς.

Ο ηθοποιός Γιάννης Μπουρνέλης βαθιά συγκινημένος μίλησε για τον δικό του Νίκο, λέγοντας πως ήταν ένας απλός, γνήσιος και γοητευτικός άνθρωπος, που δεν «καβάλησε ποτέ το καλάμι», ενώ δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις