Δευτέρα, 26 Φεβ.
13oC Αθήνα

Κηδεία Σπύρου Φωκά: Το ζεϊμπέκικο της συζύγου του μπροστά στο φέρετρο

Κηδεία Σπύρου Φωκά: Το ζεϊμπέκικο της συζύγου του μπροστά στο φέρετρο

Το τελευταίο αντίο στον Σπύρο Φωκά είπαν συγγενείς και φίλοι στην πολιτική κηδεία του που τελέστηκε στο Α Νεκροταφείο ενώ ακολούθησε η αποτέφρωση της σορού του στην Ριτσώνα. 

Ο Σπύρος Φωκάς έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 86 ετών μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης το άστρο του οποίου έλαμψε εντός και εκτός Ελλάδας αφήνει πίσω του ένα σημαντικό έργο με ρόλους που άφησαν εποχή τόσο στον ελληνικό κινηματογράφο όσο και στο Χόλιγουντ. 

Από νωρίς βρέθηκαν στο Α Νεκροταφείο όλοι όσοι τον αγάπησαν με την σύζυγό του Λίλιαν Φωκά και την κόρη του Κωνσταντίνα ντυμένες στα ασπρόμαυρα. 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της εξόδου της σορού του Σπύρου Φωκά από την αίθουσα όπου τελέστηκε η πολιτική κηδεία. Η σύζυγός του Λίλιαν προφανώς ακολουθώντας την τελευταία του επιθυμία έβγαλε το σακάκι της και χόρεψε ζεϊμπέκικο. 

Ήταν το τραγούδι, «Παίξε ένα ζεϊμπέκικο να φύγω» τους στίχους του οποίου έχει γράψει ο ίδιος ο Σπύρος Φωκάς και τη μουσική ο Παύλος Ρηγάτος. 

Την στιγμή κατέγραψε το TLIFE 

Η σύζυγος του Σπύρου Φωκά αναφώνησε «γειά σου ρε μάγκα» και είπε μεταξύ άλλων:

«Αυτός είναι ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτό να πείτε μόνο, τίποτα άλλο. Και δίνω τα συλλυπητήριά μου στο κράτος. Και τώρα και πριν, όχι μόνο για αυτόν εδώ που τίμησε την Ελλάδα και σήκωσε τη σημαία ψηλά όπως η Ειρήνη Παπά, ο Θεόδωρος Τρουμπάνης και δυο τρεις άλλοι. Κάντε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους που πόνεσε η ψυχή τους για να βλέπει ο κόσμος και να χαίρεται και να βγάζει συναισθήματα. Αυτό το λειτούργημα που έκανε δεν είναι επάγγελμα. Είναι θάνατος όταν δεν αναγνωρίζεται και ζωή, όταν παίζει. Αυτόν τον αφήσανε σε μια ηλικία δημιουργική, όταν έκανε τα παιδιά του και μετά τον αφήσανε να πεθάνει στο Καλαμάκι Κορινθίας από πλήξη. Μην τους αφήνετε αυτούς τους ανθρώπους κύριοι τάδε και τάδε και τάδε. Έκλαψε πολύ για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κι έλεγε “αχ Ελλάδα μου καημένη κι Αθήνα μου όμορφη, πού είσαι;”» 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις