Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την ώρα και το λαϊκό προσκύνημα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την ώρα και το λαϊκό προσκύνημα

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που γνωστοποιεί πότε θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία την Δευτέρα καθώς και την ώρα που θα διαρκέσει το λαϊκό προσκύνημα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.
Από τις 06.00πμ έως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:
«ΕΛΠΙΔΑ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
AXION HELLAS
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Με πολιτικά η ταφή του – 180 οι προσκεκλημένοι – Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr είναι πιθανό αν ο κόσμος είναι πολύς να παραταθεί το λαϊκό προσκύνημα κατά μια ώρα ενώ η σορός θα μεταφερθεί στις 11.30 στην Μητρόπολη και το πιο πιθανό θα είναι η είσοδος στην Μητρόπολη να γίνεται με προσκλήσεις. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν θα ταφεί με στολή αλλά με πολιτικά ρούχα ενώ το φέρετρο θα είναι σκεπασμένο  με την ελληνική σημαία και πάνω της θα υπάρχουν λουλούδια.

Το πρωί οι δυο μεγάλοι γιοί του τέως Βασιλιά επισκέφθηκαν την Μητρόπολη όπου ενημερώθηκαν για τα διαδικαστικά.

Στην Μητρόπολη θα εισέλθουν αυστηρά 190 άτομα. Θα είναι Βασιλείς, η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του Κωνσταντίνου αλλά και εκπρόσωποι της Ελληνικής και της Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς ο τέως Βασιλιάς ήταν μέλος.

Μετά την εξόδιο ακολουθία θα ακολουθήσει η πομπή προς το Τατόι όπου θα γίνει η ταφή όπου όπως θα δείτε παρακάτω οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου συνεχίζονται. 

Η οικογένεια θα παραθέσει δείπνο στους προσκεκλημένους της στις 19:00 σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότεροι από τους προσκεκλημένους θα μείνουν στην Μεγάλη Βρετανία και στα γύρω ξενοδοχεία.

Ποιοι θα έρθουν 

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια από τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Βρετανίας θα παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μέχρι στιγμής, η ΕΛΑΣ έχει ενημερωθεί ότι στην Αθήνα θα φτάσουν την Κυριακή ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου και εξάδελφος του τέως Βασιλιά, Ερρίκος. Σήμερα θα φτάσουν στην Ελλάδα οι δυο κόρες της Βασίλισσας Σοφίας και αδερφής του τέως Βασιλιά, Πριγκίπισσες Ελένα και Κριστίνα. Η μητέρα τους βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και ημέρες καθώς είχε φτάσει εσπευσμένα όταν επιδεινώθηκε η υγεία του αδερφού της. 

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου θα φτάσει στην χώρα μας το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, ο Βασιλιάς Φελίπε και η Βασίλισσα Λετίθια.

Βέβαιες θεωρούνται οι αφίξεις της Βασίλισσας της Δανίας Μαργαρίτας καθώς η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία είναι αδερφή της Βασίλισσας. Επίσης αναμένονται οι Βασιλείς της Ολλανδίας και της Σουηδίας αλλά ακόμα δεν έχουν ενημερώσει πότε θα αφιχθούν στην Αθήνα. 

Η διαδρομή

Οι συσκέψεις είναι διαρκείς στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, οι οποίες σε συνεργασία με την εθιμοτυπία του υπουργείου Εξωτερικών αποφασίζουν τα μέτρα ασφαλείας για την φύλαξη των υψηλών προσκεκλημένων αλλά και την πορεία που θα ακολουθήσει η πομπή έως το Τατόι όπου ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι από την Κατεχάκη, στην περιφερειακή Υμηττού και την Αττική Οδό μέχρι την έξοδο της Αθηνών – Λαμίας και από εκεί στην Βαρυμπόμπη.

Οι επίσημοι θα μετακινηθούν πιθανότατα με πολυτελή μαύρα βαν.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης – Μαρίνος Αλειφέρης – Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις