Ελλάδα

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Η ιστορία πίσω από το στεφάνι της Άννας – Μαρίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με το δικό της τρόπο αποχαιρέτησε τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο η σύζυγός του Άννα – Μαρία.

Η Άννα – Μαρία παρήγγειλε ένα στεφάνι, το οποίο να παραπέμπει στο γάμο της με τον τότε Βασιλιά Κωνσταντίνο.

Τότε, ο νεαρός Κωνσταντίνος – που είχε αναλάβει το θρόνο πριν λίγους μήνες – είχε προσφέρει στην Άννα – Μαρία μια ανθοδέσμη με λουλούδια «μιγκέ».

Τα μιγκέ είναι σπάνια λουλούδια και δυσεύρετα, ενώ ξεχωρίζουν για την εμφάνισή και το άρωμά τους. Η Άννα – Μαρία λοιπόν παρήγγειλε ένα στεφάνι με μιγκέ, τα λουλούδια – σημείο αναφοράς του γάμου τους. Το στεφάνι γράφει «η αγαπημένη σου Άννα – Μαρία».

Προκειμένου να εξασφαλίσει πως τη μέρα της κηδείας θα υπάρχει το στεφάνι με τα λουλούδια, η Άννα – Μαρία είχε κάνει την παραγγελία 2 μήνες πριν, προφανώς όταν η υγεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου είχε επιδεινωθεί πολύ.

Η σορός του τώς Βασιλιά εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 11:00 στο Παρεκκλήσι της Μητρόπολης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό για την εξόδιο ακολουθία.

Δείτε το στεφάνι της Άννας – Μαρίας

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Canadair νέας γενιάς: Οι δυνατότητες των αμφίβιων πυροσβεστικών αεροσκαφών και ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή παραγγελία
Η Αθήνα πρωτοστάτησε στην επανεκκίνηση της γραμμής παραγωγής των CL-515, επτά από τα οποία θα ενταχθούν στον ελληνικό στόλο, ενισχύοντας την άμυνα απέναντι στις ολοένα πιο καταστροφικές φωτιές
Canadair
Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέο πύρινο μέτωπο στην περιοχή του Ασώματου – Απεγκλωβισμός 50 ατόμων από την Πρέβελη
«Στο έλεος» της πυρκαγιάς και ο Ασώματος, συνεχίζονται οι προληπτικές εκκενώσεις - Πάνω από 120 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές των ανέμων και νέο μήνυμα του 112
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
48