Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Λαϊκό προσκύνημα 6-10 το πρωί της Δευτέρας – Ποιοι Βασιλείς και πότε θα έρθουν

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Λαϊκό προσκύνημα 6-10 το πρωί της Δευτέρας – Ποιοι Βασιλείς και πότε θα έρθουν

Ξεκαθαρίζει σιγά – σιγά το τοπίο όσον αφορά στα της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου αλλά και το ποιοι Βασιλείς και πότε θα φτάσουν στην χώρα μας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας, 16 Ιανουαρίου. Η σορός θα μεταφερθεί λίγο πριν την εξόδιο ακολουθία στην Μητρόπολη προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή. 

Μέχρι στιγμής, η ΕΛΑΣ έχει ενημερωθεί ότι στην Αθήνα θα φτάσουν την Κυριακή ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος. Σήμερα θα φτάσουν στην Ελλάδα οι δυο κόρες της Βασίλισσας Σοφίας και αδερφής του τέως Βασιλιά, Πριγκίπισσες Ελένα και Κριστίνα. 

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου θα φτάσει στην χώρα μας το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, ο Βασιλιάς Φελίπε και η Βασίλισσα Λετίθια.

Βέβαιες θεωρούνται οι αφίξεις της Βασίλισσας της Δανίας Μαργαρίτας καθώς η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία είναι αδερφή της Βασίλισσας. Άγνωστο παραμένει ακόμα σε ποιο επίπεδο θα εκπροσωπηθεί η Βασιλική οικογένεια της Βρετανίας καθώς ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν βαφτισιμιός του τέως. Για τους παραπάνω δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση. 

Η διαδρομή 

Οι συσκέψεις είναι διαρκείς στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, οι οποίες σε συνεργασία με την εθιμοτυπία του υπουργείου Εξωτερικών αποφασίζουν τα μέτρα ασφαλείας για την φύλαξη των υψηλών προσκεκλημένων αλλά και την πορεία που θα ακολουθήσει η πομπή έως το Τατόι όπου ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι από την Κατεχάκη, στην περιφερειακή Υμηττού και την Αττική Οδό μέχρι την έξοδο της Αθηνών – Λαμίας και από εκεί στην Βαρυμπόμπη.

Οι επίσημοι θα μετακινηθούν πιθανότατα με πολυτελή μαύρα βαν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις