Τρίτη, 25 Ιουν.
28oC Αθήνα

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Με πολιτικά η ταφή του – 180 οι προσκεκλημένοι – Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Με πολιτικά η ταφή του – 180 οι προσκεκλημένοι – Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο

Νεότερες λεπτομέρειες για τα διαδικαστικά της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στην Μητρόπολη Αθηνών στις 12 το μεσημέρι. Προηγουμένως, η σορός του τέως Βασιλιά θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 6 το πρωί έως τις 10.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr δεν αποκλείεται αν ο κόσμος είναι πολύς να παραταθεί κατά μια ώρα το λαϊκό προσκύνημα. Η σορός θα μεταφερθεί στις 11.30 στην Μητρόπολη και το πιο πιθανό θα είναι η είσοδος στην Μητρόπολη να γίνεται με προσκλήσεις. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν θα ταφεί με στολή αλλά με πολιτικά ρούχα. Το φέρετρο θα είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και πάνω της θα υπάρχουν λουλούδια.

Το πρωί οι δυο μεγάλοι γιοί του τέως Βασιλιά επισκέφθηκαν την Μητρόπολη όπου ενημερώθηκαν για τα διαδικαστικά.

Στην Μητρόπολη θα εισέλθουν αυστηρά 190 άτομα. Θα είναι Βασιλείς, η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του Κωνσταντίνου αλλά και εκπρόσωποι της Ελληνικής και της Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς ο τέως Βασιλιάς ήταν μέλος.

Μετά την εξόδιο ακολουθία θα ακολουθήσει η πομπή προς το Τατόι όπου θα γίνει η ταφή όπου όπως θα δείτε παρακάτω οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου συνεχίζονται. 

Η οικογένεια θα παραθέσει δείπνο στους προσκεκλημένους της στις 19:00 σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότεροι από τους προσκεκλημένους θα μείνουν στην Μεγάλη Βρετανία και στα γύρω ξενοδοχεία.

Ποιοι θα έρθουν 

Μέχρι αυτή την ώρα δεν είχε γίνει γνωστό ποιο από τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Βρετανίας θα παραστεί στην κηδεία.

Μέχρι στιγμής, η ΕΛΑΣ έχει ενημερωθεί ότι στην Αθήνα θα φτάσουν την Κυριακή ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου και εξάδελφος του τέως Βασιλιά, Ερρίκος. Σήμερα θα φτάσουν στην Ελλάδα οι δυο κόρες της Βασίλισσας Σοφίας και αδερφής του τέως Βασιλιά, Πριγκίπισσες Ελένα και Κριστίνα. Η μητέρα τους βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και ημέρες καθώς είχε φτάσει εσπευσμένα όταν επιδεινώθηκε η υγεία του αδερφού της. 

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου θα φτάσει στην χώρα μας το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, ο Βασιλιάς Φελίπε και η Βασίλισσα Λετίθια.

Βέβαιες θεωρούνται οι αφίξεις της Βασίλισσας της Δανίας Μαργαρίτας καθώς η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία είναι αδερφή της Βασίλισσας. Επίσης αναμένονται οι Βασιλείς της Ολλανδίας και της Σουηδίας αλλά ακόμα δεν έχουν ενημερώσει πότε θα αφιχθούν στην Αθήνα. 

Η διαδρομή

Οι συσκέψεις είναι διαρκείς στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, οι οποίες σε συνεργασία με την εθιμοτυπία του υπουργείου Εξωτερικών αποφασίζουν τα μέτρα ασφαλείας για την φύλαξη των υψηλών προσκεκλημένων αλλά και την πορεία που θα ακολουθήσει η πομπή έως το Τατόι όπου ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι από την Κατεχάκη, στην περιφερειακή Υμηττού και την Αττική Οδό μέχρι την έξοδο της Αθηνών – Λαμίας και από εκεί στην Βαρυμπόμπη.

Οι επίσημοι θα μετακινηθούν πιθανότατα με πολυτελή μαύρα βαν.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης – Μαρίνος Αλειφέρης – Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις