Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι γαλαζοαίματοι και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στην Μητρόπολη

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι γαλαζοαίματοι και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στην Μητρόπολη

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν σήμερα (16.01.2023) στην Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το «παρών» έδωσαν πλήθος «γαλαζοαίματων», αλλά και πολιτικοί. 

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας (16.01.2023) στην Μητρόπολη Αθηνών. Πλήθος κόσμου, από πολλά μέρη της Ελλάδας, στήθηκε για αρκετή ώρα στην ουρά έξω από το παρεκκλήσι του του Αγίου Γεωργίου για να αποχαιρετήσει τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ. 

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη λίγα λεπτά μετά από τις 11:00 για την εξόδιο ακολουθία. Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο, ενώ μπροστά -σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια- είχαν τοποθετηθεί τα μετάλλια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. 

Οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εμφανώς συγκινημένοι αποχαιρέτισαν τον πατέρα τους.

Στην εκκλησία έσπευσαν από νωρίς οι προσκεκλημένοι, που απηύθυναν συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Λίγο μετά τις 11:30 στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια – Φεντέρικα. 

Στην Μητρόπολη για την κηδεία βρέθηκαν για την κηδεία και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, μαζί με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίσια 

Στα σκαλιά της Μητρόπολης, ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας υποδέχθηκε την πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας.

Στο πλευρό της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρέθηκαν επίσης ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, ο πρίγκιπας Χάκον της Νορβηγίας, καθώς και ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος. Στην Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν επίσης η βασίλισσα της Σουηδίας, ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη, καθώς και ο πρώην βασιλιάς της Βουλγαρίας. 

Δείτε φωτογραφίες:

Ποιοι πολιτικοί έδωσαν το «παρών» στην κηδεία

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Από την Νέα Δημοκρατία, το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μαζί με την σύζυγό του. Μαζί με τον κ. Σαμαρά οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του κυβερνώντος κόμματος, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

 

Συντετριμμένη για τον θάνατο του νονού της έφτασε στην Μητρόπολη για την κηδεία η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και βαφτισιμιά του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο απέτισε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς και οι Μάκης Βορίδης. 

Το «παρών» έδωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μητρόπολη βρέθηκαν επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις