Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ουρά εκατοντάδων μέτρων στο λαϊκό προσκύνημα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ουρά εκατοντάδων μέτρων στο λαϊκό προσκύνημα

Μια τεράστια ουρά έχει σχηματιστεί έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, λίγες ώρες πριν την κηδεία του που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 σήμερα Δευτέρα (16.1.2023).

Η ουρά άρχισε να σχηματίζεται από τις 05:00 το πρωί, μία ώρα πριν την έναρξη του λαϊκού προσκυνήματος στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ πούλμαν έχουν φτάσει στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα, με πολίτες που θέλουν να τον τιμήσουν και να τον αποχαιρετήσουν πριν την κηδεία.

Ο τελευταίος της ουράς βρίσκεται λίγο πριν τις 09:00 στη γωνία των οδών Μητροπόλεως και Αιόλου, η οποία είναι εκατοντάδες μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 11:00, καθώς είναι μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και μετά πρέπει να ξεκινήσουν οι τελευταίες προετοιμασίες για την εξόδιο ακολουθία στις 12:00. 

Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

Ο κόσμος που βρίσκεται στην ουρά για το λαϊκό προσκύνημα έψαλε και τον εθνικό ύμνο ενώ κάποιοι φώναξαν συνθήματα όπως «ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά».

Πλήθος κόσμου έχει σχηματίσει ουρά εκατοντάδων μέτρων:

Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας λόγω της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ισχύουν. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το λαϊκό προσκύνημα και την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένεται να επηρεάσουν και άλλους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, αφού θα επιβαρύνουν την κίνηση.

Διακοπή κυκλοφορίας από τις 6:00 μέχρι τις 14:00 στις οδούς:

  • Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος
  • Αιόλου, σε τμήματα
  • Ερμού, σε τμήματα

Επιπλέον, έως τις 14:00 απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις παραπάνω οδούς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατό να παραταθούν ή να μειωθούν, καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις