Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τα παιδιά και τα εγγόνια του θα σηκώσουν το φέρετρο

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τα παιδιά και τα εγγόνια του θα σηκώσουν το φέρετρο

Οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (16.1.2023) στη Μητρόπολη Αθηνών, έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία ενώ σήμερα έγινε και πρόβα του τελετουργικού, όπου φαίνονται τα παιδιά και τα εγγόνια του να σηκώνουν το φέρετρο.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν επιθυμία των παιδιών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να κουβαλήσουν το φέρετρο στην κηδεία του και έτσι θα γίνει. Στα πλάνα φαίνεται ο Παύλος με τον Νικόλαο και τα παιδιά του Παύλου να το σηκώνουν, κάτι που αναμένεται ότι θα γίνει και τη Δευτέρα, μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας.

Μάλιστα, ο γιος του Παύλος θα εκφωνήσει επικήδειο, όπως και κάποιο από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και ακόμη ένα πρόσωπο, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα. 

Της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ θα συμμετέχουν 12 Μητροπολίτες και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα του Σαββάτου, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνστατίνου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του στο Α’ Νεκροταφείο. Εκεί βρέθηκαν η Άννα Μαρία, τα παιδιά, οι νύφες της και φυσικά οι αδελφές του, Σοφία και Ειρήνη.

Στην Αθήνα τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ

Τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ βρίσκονται από νωρίς το Σάββατο στην Αθήνα. Πρόκειται για τη Μαρία-Ολυμπία της Δανίας, τον Κωνσταντίνο-Αλέξιο, τον Αχιλλέα-Ανδρέα, τον Οδυσσέα-Κίμωνα και τον Αριστείδη-Σταύρο.

Μάλιστα, η Μαρία-Ολυμπία είχε την ευκαιρία να συλλυπηθεί τη γιαγιά της και σύζυγο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, αλλά και τις δύο θείες της και κόρες του εκλιπόντος τέως μονάρχη, Αλεξία και Θεοδώρα.

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr με μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια:

Όλα τα μέλη της οικογένειας των Γλύξμπουργκ, προετοιμάζονται για το ύστατο χαίρε στον τελευταίο Βασιλιά της Ελλάδας, τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις