Κυριακή, 16 Ιουν.
24oC Αθήνα

Κηφισιά: Ειδικός πραγματογνώμονας στις έρευνες για την πτώση της καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό – Τι ισχυρίζεται η πλευρά του εργολάβου

Κηφισιά: Ειδικός πραγματογνώμονας στις έρευνες για την πτώση της καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό – Τι ισχυρίζεται η πλευρά του εργολάβου

Στο νοσοκομείο εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός κινδύνου ο 9χρονος μαθητής, που τραυματίστηκε από την πτώση της καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς.

Την ίδια ώρα, ειδικός πραγματογνώμονας που έχει διορισθεί για το πρωτοφανές περιστατικό στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε η καγκελόπορτα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (21.05.2024).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του εργολάβου και των δύο εργατών που έφτιαξαν την πόρτα για το σχολείο, είχε δοθεί ρητή εντολή στους αρμόδιους του 3ου Δημοτικού να μην γίνει χρήση της πόρτας την συγκεκριμένη μέρα.

Όπως ισχυρίζεται η πλευρά του εργολάβου και των εργατών, η κατασκευή και η παράδοση της εξώπορτας δεν είχαν ολοκληρωθεί πλήρως και ότι έπρεπε να γίνουν κι άλλες εργασίες, όπως η σκυροδέτηση. Μάλιστα από την πλευρά του εργολάβου ισχυρίζονται ότι ναι μεν δόθηκαν τα κλειδιά στους αρμόδιους του σχολείου με κλειδωμένη την πόρτα καθώς δεν μπορούσε να τα έχει ο εργολάβος, αλλά ότι υπήρχε απαγορευτική κορδέλα στο σημείο.

Στο newsit.gr μίλησε ο δικηγόρος του εργολάβου και των δύο εργατών, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης και αναφέρει «και εγώ ο ίδιος δεν έχω πλήρη ενημέρωση γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την ιδιότητα του κατηγορούμενου. Διεξάγεται προκαταρκτική και δεν έχω ακόμα πρόσβαση στην δικογραφία. Είμαστε σε αναμονή. Σαφώς υπήρξαν παραλείψεις, λάθη».

Τονίζει δε ότι «το κυρίαρχο στην υπόθεση είναι ο σοβαρός τραυματισμός του ανήλικου, ευτυχώς δεν ήταν μοιραίος για τον μαθητή. Είναι συντετριμμένοι. Εκφράζουν αμέριστη την συμπόνια στην οικογένεια, την οποία επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο».

Μάλιστα κάνει γνωστό, μιλώντας στο newsit.gr, ότι οι τρεις άνθρωποι που συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι «θα κάνουν το παν. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν, να καλύψουν ό,τι δαπάνη απαιτηθεί για την πλήρη ανάρρωση του ανήλικου».

Ο κ. Σκαμπαρδώνης επισημαίνει ότι πρόκειται για «τεχνικό ζήτημα. Έχει διορισθεί ειδικός πραγματογνώμονας ο οποίος θα φωτίσει πλήρως τις αιτίες της πτώσης. Αναμένουμε και εμείς τι τελικά έφταιξε. Ευτυχώς που δεν συνέβη το μοιραίο. Είναι το μείζον σε αυτή την υπόθεση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις