Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Κηφισιά: Γονείς κάνουν περιπολίες στις γειτονιές για να προστατεύσουν τα παιδιά τους

Κηφισιά: Γονείς κάνουν περιπολίες στις γειτονιές για να προστατεύσουν τα παιδιά τους
photo eurokinissi

Η παραβατικότητα ανηλίκων παίρνει καθημερινά τρομακτικές διαστάσεις με τους γονείς στην Κηφισιά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας να ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Τα απανωτά περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων στην Κηφισιά τους τελευταίους μήνες, έκαναν τους γονείς να βγουν στους δρόμους και να κάνουν οι ίδιοι περιπολίες.

Κάτοικος της Κηφισιάς δήλωσε: «Βλέπω συνέχεια, έχω δει μπροστά μου να χτυπάει ο ένας τον άλλον αν του παίρνει το κινητό. Και του γιου μου κάποτε τον στρίμωξαν στον σταθμό και του πήραν το κινητό και λεφτά».

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο όταν η Κηφισιά γεμίζει νεαρά παιδιά 15 γονείς της ομάδας «Kifisia Watch» εποπτεύουν τους δρόμους.

Ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας «Kifisia Watch» ανέφερε: «Είχαμε περιστατικό με μαχαίρι την άνοιξη και δημιουργήθηκε η πρωτοβουλία και βλέπαμε ότι ήταν ένα φαινόμενο που έπαιρνε έκταση».

Τα στατιστικά της αστυνομίας είναι αποκαλυπτικά: Μόνο τον περασμένο μηνά έγιναν πάνω από 1300 συλλήψεις ανηλίκων στην Αττική για διάφορες παραβατικές πράξεις.

«Έχουμε αποτρέψει 4 περιστατικά ξυλοδαρμού. Το πιο σοκαριστικό 8 ανήλικοι εναντίον 1 ανηλίκου. Καλέσαμε την αστυνομικά, και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα».
Οι γονείς ανησυχούν καθώς βλέπουν ομάδες νεαρών που έρχονται με τον Ηλεκτρικό στην Κηφισιά από άλλες γειτονιές.

«Πολλοί έρχονται επί τούτου για να κλέψουν. Δείτε και το περιστατικό στον ΗΣΑΠ μέρα μεσημέρι κλέψανε το κινητό με pepper spray και με λοστό». Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν πιο εντατική αστυνόμευση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις