Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κηφισίας… λεωφόρος ταλαιπωρίας: Χιονισμένη, ειδυλλιακή αλλά αδιάβατη (pics)

Κηφισίας… λεωφόρος ταλαιπωρίας: Χιονισμένη, ειδυλλιακή αλλά αδιάβατη (pics)

«Άσπρη» μέρα ξημέρωσε στην Αττική και τα βόρεια προάστια ήταν καλυμμένα από χιόνι. Τα αυτοκίνητα και οι δρόμοι. Όσο ωραίο κι αν είναι το τοπίο, για τους οδηγούς το πρωί της Δευτέρας (15.02.2021) ήταν σκέτη ταλαιπωρία. Τρανό παράδειγμα η Κηφισίας.

Δεν ήταν μόνο που σταμάτησε, από τα ξημερώματα εξαιτίας της κακοκαιρίας και της πυκνής χιονόπτωσης, η κυκλοφορία από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά έως τη Λαμία. Ήταν το χιόνι που στρώθηκε και έκανε δύσκολη τη ζωή όταν βρέθηκαν στην Κηφισίας.

Οδηγός που ξεκίνησε από τη Νέα Ερυθραία πριν από τις 07:30 το  πρωί, έφτασε στο Μαρούσι στις 10:00!

Στη λεωφόρο Κηφισίας, από το Άλσος Συγγρού και προς τα πάνω, η Τροχαία συνιστά αντιολισθητικές αλυσίδες τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για να μην δημιουργηθούν προβλήματα από πιθανή ακινητοποίηση οχημάτων λόγω ολισθηρότητας.

Εκτός από το χιόνι, στην κίνηση στην Κηφισίας έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως στο ύψος του «τροχονόμου» ένα λεωφορείο είχε μείνει στην άκρη του δρόμου. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 08:00 το πρωί, όταν στο ύψος της πλατείας Πλατάνων, λόγω του χιονιού γλίστρησε λεωφορείο και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να κλείσει μέρος του δρόμου και για αρκετή ώρα και η κίνηση να γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με παρέμβαση της Τροχαίας που ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Το τοπίο, πάντως, ήταν εντυπωσιακό και κάποιες φορές ακόμη κι ένας… δειλός ήλιος έκανε την εμφάνισή του.

Όλα αυτά τα έβλεπαν οι οδηγοί που έμειναν για ώρα ακινητοποιημένοι στην, ειδυλλιακή λόγω χιονιού, Κηφισίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις