Δευτέρα, 20 Μαΐ
21oC Αθήνα

«Κίνημα της Πετσέτας»: Καταγγέλλει μέχρι και σωματοφύλακες στις παραλίες της Πάρου – 120 ευρώ για μία ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα

«Κίνημα της Πετσέτας»: Καταγγέλλει μέχρι και σωματοφύλακες στις παραλίες της Πάρου – 120 ευρώ για μία ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα

Για μηδενικούς ελέγχους στις παραλίες της Πάρου εδώ και δύο χρόνια κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του «Κινήματος της Πετσέτας», ο οποίος μεταξύ άλλων καταγγέλλει την ύπαρξη ακόμη και σωματοφυλάκων σε ορισμένες επιχειρήσεις. Τονίζει δε ότι η τιμή για ένα σετ με ξαπλώστρες και ομπρέλες… δίπλα στο κύμα ανέρχεται μέχρι και στα 120 ευρώ!

«Ήδη περιμένουμε τον εισαγγελέα. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα γιατί μαζεύονται λιγάκι. Ορισμένοι είναι θρασύτατοι» ανέφερε ο Χρήστος Γεωργούσης, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες, τη στιγμή που το «Κίνημα της Πετσέτας» ολοένα και εξαπλώνεται. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο ίδιος επισημαίνει ότι ορισμένοι στην Πάρο «έχουν νοικιάσει 20 τετραγωνικά και έχουν 200-300».

«Δεν έχουν άδεια και στηρίζονται στη μεγάλη ανοχή του Δήμου»

«Και κάποιοι από αυτούς ομολογούν ότι δεν έχουν άδεια. Ας έρθει η αστυνομία να μας συλλάβει είπε κάποιος στη Σάντα Μαρία και πήγε η αστυνομία μετά από τρεις μέρες και τον συνέλαβε. Δεν έχουν άδεια. Απλώς στηριζόμαστε στην μεγάλη ανοχή του Δήμου, στον οποίο δήμαρχο έστειλα ένα γράμμα ότι όλες οι παραλίες είναι κατειλημμένες και αυτές που λέει ελεύθερες είναι υπό κατάληψη, γιατί σχεδιάζουν διάφορα για μια καντίνα όπου θα φέρουν θηριώδη φορτηγά με θηριώδεις πολυθρόνες και θα τις απλώσουν, αφού δεν τους κάνει κανείς έλεγχο» προσέθεσε.

«Ο δήμαρχος απαντά “δεν έχουμε αρμοδιότητα” το οποίο το θεωρώ επικίνδυνο για όλη την αυτοδιοίκηση» επεσήμανε ο κ. Γεωργούσης, καταγγέλλοντας πως «είναι ένα κράτος ανυπόληπτο που καταδέχεται με τέτοιο τρόπο να περιφρονείται κάθε νομιμότητα και να λέει ο άλλος ας έρθει η αστυνομία να με συλλάβει και απλώνει τις πολυθρόνες, εκεί φτάσαμε».

«Σωματοφύλακες και κανένας έλεγχος εδώ και 2 χρόνια»

Ο κ. Γεωργούσης υποστήριξε πως δύο χρόνια τα επιτελεία του Δήμου της Πάρου δεν έχουν κάνει έλεγχο σε καμιά παραλία.

Επιπλέον κατήγγειλε, πως ο ίδιος έχει εκδιωχθεί από παραλία που έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες, έχοντας πάει να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει να καθίσει στα βράχια, σε μια παραλία, μάλιστα, σημείωσε, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις να νοικιάζεται γιατί είναι δύο μέτρα, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν σωματοφύλακες σε ορισμένες επιχειρήσεις.

Ξαπλώστρα από… χρυσάφι

Όσο για το κόστος της ξαπλώστρας, ερωτηθείς ο κ. Γεωργούσης σε ποιο είναι το αντίτιμο για τους λουόμενους που θα επιλέξουν να νοικιάσουν ένα σετ, όπως είπε, στη Σάντα Μαρία οι πρώτες θέσεις που είναι κοντά στο κύμα είναι στα 120 ευρώ και οι πίσω στα 40 ευρώ. «Βέβαια ο νόμος μιλάει για πέντε μέτρα απόσταση το οποίο δεν τηρείται φυσικά» προσέθεσε.

Ως προς τη στάση των αρχών στο όλο ζήτημα ο κ. Γεωργούσης ανέφερε τα εξής. «Η αστυνομία, οι αρχές συνεργάζονται, απλά για κάποια πράγματα, θέλουν την ώθηση της εισαγγελικής αρχής ή την ενθάρρυνση του Δήμου. (…) Ο δήμος αδιαφορεί. Του έγραψα και γράμμα σήμερα του δημάρχου, τους δώσαμε τη δυνατότητα να ενδιαφερθούν, να ηγηθούν».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις