Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κινητό και τραπεζική κάρτα γίνονται εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κινητό και τραπεζική κάρτα γίνονται εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την εξαγγελία πως σύντομα οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με περισσότερους τρόπους (όπως μέσω κινητού και τραπεζικής κάρτας) επανέλαβε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Προχωράμε στην εισαγωγή της χρήσης τραπεζικών καρτών και κινητών τηλεφώνων για μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς», τόνισε σε συνέντευξή του, την Κυριακή (16.07.2023) ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Και, όπως εξήγησε, «μέσο κομίστρου θα αποτελεί η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο.

Το σύστημα, μέσω τακτικών εκκαθαρίσεων που θα πραγματοποιεί, θα είναι σε θέση να χρεώνει τους επιβάτες το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που είναι διαθέσιμο, βάσει της πολιτικής κομίστρου του ΟΑΣΑ».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αύξηση συγκοινωνιακού έργου και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τα πρώτα «πράσινα» λεωφορεία θα ενταχθούν στους στόλους της Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2024, οι εργασίες κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό προχωρούν, ενώ ολοκληρώνεται το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις