Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κινητοποιήσεις σε Vodafone και Wind

Κινητοποιήσεις σε Vodafone και Wind

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind.
Καταγγέλλουν περικοπές θέσεων εργασίας.

Το σωματείο εργαζομένων της Vodafone κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για αύριο. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μεταφορά υπαλλήλων στην εταιρεία ΗΟL. Η Vodafone προωθεί τη μεταβίβαση των τμημάτων ΑDSL και Βroadband στην ΗΟL, με τη μεταφορά 30 υπαλλήλων που απασχολούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει ότι η μεταφορά θα γίνει «αυτόματα», χωρίς να αλλάξουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εταιρείες Vodafone και ΗΟL, εκτός από τη μετοχική σύμπραξη με την οποία η Vodafone απέκτησε το 18,5% της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, προχώρησαν και σε στρατηγική συμμαχία για την παροχή κοινών προϊόντων σε πελάτες.
Έτσι ο κλάδος σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών της Vodafone πέρασε στη ΗΟL.

Προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι της Wind. Την Πέμπτη κύρηξαν 24ωρη απεργία καταγγέλοντας απολύσεις στην εταιρεία. Ο υπεύθυνος του σωματείου κ. Εμμ. Μιχαηλάκης,καταγγέλλει ότι από τον Σεπτέμβριο έχουν απολυθεί 50 υπάλληλοι, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν μειωθεί οι μισθοί των χαμηλόμισθων.
 
Τα σωματεία εργαζομένων Vodafone και Wind δίνουν σήμερα συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια παρουσίας των ιδιωτικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε