Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κίνητρα από τον δήμο Αθηναίων για να πάρει ξανά… ζωή η Στοά Εμπόρων!

Κίνητρα από τον δήμο Αθηναίων για να πάρει ξανά… ζωή η Στοά Εμπόρων!
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ζωή στην εμβληματική Στοά Εμπόρων, της οδού Βουλής στο Σύνταγμα, δίνει ο δήμος Αθηναίων με την επαναλειτουργία δέκα κλειστών καταστημάτων της, στο πλαίσιο της δράσης «Κατάστημα στο Κέντρο» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ².

Η δράση στη Στοά Εμπόρων θα αφορά την προσέλκυση και ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, παρέχοντας σημαντικά κίνητρα, όπως η κάλυψη του ενοικίου και των λειτουργικών αναγκών για έξι μήνες, από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Μάρτιο του 2019.

Οι επεμβάσεις στην Στοά Εμπόρων

Τα καταστήματα στη Στοά Εμπόρων αποτελούν ιδιοκτησία του ΕΦΚΑ και παραχωρήθηκαν προς χρήση στον δήμο Αθηναίων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

H σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση στη Στοά Εμπόρων θα μείνει ανοιχτή έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2018 στο www.polis2.thisisathens.org. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η εγχώρια παραγωγή και διάθεση ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων που προάγουν το κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος και διατίθενται σε καταναλωτές, όπως και σε επιχειρήσεις ή/και φορείς του δημοσίου.

Στοά Εμπόρων

Το κάθε κατάστημα θα μπορεί να στεγάζει μία ή και περισσότερες επιχειρήσεις ή δραστηριότητες, που θα επιλεγούν με τρόπο που θα ευνοεί μελλοντικές συνεργασίες και συμπράξεις.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για το άνοιγμα και έξι καταστημάτων στην Πλατεία Θεάτρου. Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τονίζει: «συνεχίζουμε σταθερά την υλοποίηση του σχεδιασμού μας» και «καλούμε όλους όσοι ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, επιχειρηματίες, κατοίκους, νέους δημιουργούς, να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία και να κάνουμε μαζί ένα μεγάλο βήμα για να δώσουμε και πάλι ζωντάνια και προοπτική σε γειτονιές, πλατείες ή μικρές εμπορικές γωνιές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις