Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Ανύπαρκτα περιστατικά» αλλά «ζητούμε την ταχύτερη διερεύνηση» από τη Δικαιοσύνη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο εξέδωσε η Κιβωτός του Κόσμου. Αν και μιλά για ψευδείς και αβάσιμες καταγγελίες, ζητά να διερευνηθούν άμεσα και γνωστοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά με μηνύσεις.

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές», αναφέρει αρχικά η Κιβωτός του Κόσμου, με αφορμή το γεγονός πως ο 19χρονος που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση φέρεται να κατονομάζει στην κατάθεσή του τον πατέρα Αντώνιο.

Για άλλη μια φορά, η Κιβωτός του Κόσμου αφήνει αιχμές για «σχέδιο», κάνοντας λόγο για καταγγελίες που άρχισαν «να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο». Κάνει επίσης λόγο για συγκεκριμένα και ανύπαρκτα, όπως τα χαρακτηρίζει περιστατικά, τα οποία από την «εσωτερική αναζήτηση» δεν «προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες».

Οι αρχές λέει η Κιβωτός δεν έχουν επικοινωνήσει με την οργάνωση, η οποία ζητά από τη Δικαιοσύνη την «ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση».

Όλη η ανακοίνωση από την Κιβωτό του Κόσμου

Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση».

Με εκτίμηση 

Κιβωτός του Κόσμου». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Συννεφιές, βροχές στα ανατολικά και ψύχρα – 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στην περιοχή των Κυθήρων έως 6 μποφόρ
Κρύο στην Αθήνα
Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Ο «αχυράνθρωπος» Ερρίκος Πετιλόν εμφανιζόταν ως διαχειριστής ή εταίρος σε 8 νομικά πρόσωπα που «γέννησαν» χρέη 595.976 ευρώ
Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται οι πρώτοι συλληφθέντες για το κύκλωμα - «Ψάρευαν» ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα ακόμη και έξω από νοσοκομεία για να τους μετατρέψουν σε «αχυρανθρώπους»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NDP
136
«Είδα τη ζωή να περνά από μπροστά μου» λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε από τσεκούρι στα επεισόδια στου Ζωγράφου
«Ήταν μία μολότοφ που έπεσε πάνω στα κάγκελα και ένας φοιτητής ήταν μπροστά και άρπαξε ολόκληρος, από το πόδι μέχρι το κεφάλι είχε αρπάξει» λέει στο Mega και συγκλονίζει ο φοιτητής του ΕΚΠΑ
Ζωγράφου
12
Από 200 μέχρι 700 ευρώ τον μήνα έδινε το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης στον γνωστό ηθοποιό που λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος»
Ο ηθοποιός και μοντέλο ομολόγησε ότι τον προσέγγισαν επειδή είχε οικονομικό πρόβλημα, γνωστός δικηγόρος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους - Από βδομάδα οι απολογίες των 16 που παραμένουν υπό κράτηση, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 2
Οι συλληφθέντες του κυκλώματος στην Θεσσαλονίκη, έξω από τα δικαστήρια
73