Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Έβαζαν τα παιδιά να καίνε τα ρούχα από τις δωρεές – Εικόνα ντοκουμέντο

Κιβωτός του Κόσμου: Έβαζαν τα παιδιά να καίνε τα ρούχα από τις δωρεές – Εικόνα ντοκουμέντο

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που δώριζαν ρούχα που δεν είχαν ανάγκη στην “Κιβωτό του Κόσμου“, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών και των εφήβων. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, αλλά και το ρεπορτάζ της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, οι δωρεές που δεν περιλάμβαναν χρήματα, δεν ήταν… ευπρόσδεκτες. 

«Είχαμε μαζέψει μια βαλίτσα με ωραία ρούχα. Και τα ετοιμάσαμε με πολλή χαρά, πριν τα Χριστούγεννα, να πάμε να τα δώσουμε στην Κιβωτό. Λοιπόν… Κι η απάντηση που πήραμε, πάθαμε σοκ, δηλαδή, απ’ αυτή τη… «δε θέλουμε ρούχα εμείς. Μόνο λεφτά στείλ’ τε». Και στενοχωρηθήκαμε τόσο πολύ…» δηλώνει χαρακτηριστικά άτομο που επιθυμούσε να βοηθήσει.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο, που εξασφάλισε το “Live News”, δείχνει το φορτηγάκι με το οποίο τα παιδιά που φιλοξενούνταν στη Χίο, μετέφεραν τους τόνους από ρούχα που συγκεντρώνονταν στη δομή, για να τα μεταφέρουν σε διπλανό χώρο και να τα κάψουν.

«Προσφέρθηκα, πήρα τηλέφωνο, αν χρειάζονται τρόφιμα, ή ρούχα κτλ., να πω τι μπορώ να τους προσφέρω σαν βοήθεια, στο τηλέφωνο μου απάντησε μία υπεύθυνη – ανεύθυνη η οποία ούτε καν ήξερε και μου λέει «δε θέλουμε τέτοια βοήθεια» και μου έδωσε έναν τραπεζικό λογαριασμό» αποκαλύπτει μάρτυρας.

Σε μία άλλη περίπτωση, η προϊσταμένη της δομής, ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε ότι η «Κιβωτός του Κόσμου», αδυνατούσε να καλύψει τα πάγια έξοδα της δομής φιλοξενίας.

«Εγώ πρόθυμη να πάω. Ρούχα, μέχρι 400 ευρώ. Μίλησα με την υπεύθυνη «τι ώρα μπορώ να έρθω να τα φέρω;». «Ακούστε κυρία μου. Έχουμε ανάγκη από μετρητά. Έχουμε τη ΔΕΗ, έχουμε την ΕΥΔΑΠ, έχουμε έξοδα». Πετάχτηκε η μαμά μου και λέει «τα παιδάκια δεν θέλουν τα ρούχα, καινούργια;». «Όχι, αυτά τους τα παρέχουμε. Θέλουμε μετρητά». Τρελάθηκα. Και με παίρνει το απόγευμα μία άλλη και μου λέει, «Σας είπαμε για τα ρεύματα και δεν ξανά επικοινωνήσατε». Και της λέω “δεν ντρεπόσαστε λιγάκι;”» αναφέρει άλλη μάρτυρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις